Stem frem Norges fineste bunad

Vi nærmer oss nasjonaldagen, og nå skal Norges fineste bunad kåres. Norsk Flid Husfliden har tatt initiativ til kåringen på MadeInNorwayNow.no

12617 240a0 original

En blogg i regi av Norsk Flid Husfliden som retter søkelyset på alt det som skapes i Norge. Og nå mot 17. mai handler det om bunad. Alle bunadelskere kan stemme fram Norges fineste bunad og kjedeleder i Norsk Flid Husfliden Per Willy Næsseth oppfordrer folk til å stemme fram sin favoritt.

- Mange har allerede vist sitt engasjement og snart har nærmere 10 000 stemt på sin favoritt, og foreløpig er det Nordlandsbunaden som ligger på topp, sier Næsseth i en melding.

Moteblogg om norsk design. Det er Norsk Flid Husfliden som står bak MadeInNorwayNow. Målet med bloggen er å vise frem bredden og mangfoldet innen design, interiør og annen småskalaproduksjon som finner sted i Norge.

Ingenting er vel mer norsk enn bunaden, men noen småskalaproduksjon kan vi neppe kalle det. I følge kjedeleder for Norsk Flid Husfliden, Per Willy Næsseth, har 70 prosent av alle norske kvinner en bunad hengende i skapet, og stadig flere menn investerer i det samme. Til sammen har den norske bunadsparken en pengeverdi på 30 milliarder kroner.


Det er Bennett som har levert både teknisk løsning og store deler av innholdet på den nye portalen.
Foto/Film: Lars Botten/Palookaville