Stemmen fra framtiden vant Sølvfisken for februar

Statkraft, Kitchen og Willy Nikkers er Sølvfiskvinnere i februar med filmen «Framtidens stemme», en oppfølger til filmen «Framtiden bestemmer» som vant Sølvfisken august 2020.

Statkraftfeb

Fornybar energi handler om framtiden. Vi må bruker mer fornybart, og mindre av alt det andre. Det er det enkle og krystallklare utgangspunktet for Statskrafts siste filmserie, utviklet av Kitchen og filmet av Einar Film og lillebror Willy Nikkers.

I sin begrunnelse skriver juryen følgende: «Sølvfisken for februar går til Statkraft. Filmen bygger videre på et etablert konsept, og litt gjenbruk må være lov når det er forbybar energi som er tema. Teksten er god, formspråket er tøft, og budskapet er tydelig. Musikken ligger hele tiden bak og forsterker stemning og dramaturgi på en god måte, i samspill med bilder og klipp. Tvisten med bruk av fremtiderns stemme fungere utmerket og oppsummerer budskapet og filmen på en særdeles god måte, og gir rom for ettertanke.»

Teamet fra Kitchen består av AD Benedicte Svartdahl Killi, tekstforfatter Gry Sagvolden, AD Torkel Bjørnstad Sveen, tekstforfatter Ola Øvrelid, tekstforfatter Abel Aga, konsulent Hans Moe og prosjektleder Katrine Nagy Opdahl.

Hos Willy Nikkers består teamet av produsenten Krister Svensli, regissør Eivind Holmboe, produksjonsleder Anders Pedersen, DOP Marius Kildalsen, etterarbeid av Cyril Boije, klipp av Jonas Aarø / Uhørt og lyddesign av Christian Schaanning.

Låten i filmen er «Hysj» skrevet av Carl Lehne, Eivind Holmboe og Kristian Tybakken.

Statkraft «Framtidens stemme».