Steph Hope bak traileren til årets Fredrikstad Animation Festival

Fra underbevissthet til kinoskjerm: Det er den britiske, oslobaserte animatøren og illustratøren Steph Hope som har laget traileren til årets utgave av den årlige animasjonsfestivalen i Fredrikstad.

Steph Hope har bodd og jobbet i Oslo de siste tre og et halvt årene, og har blant annet markert seg ved å bli kåret til en av Young Guns 17.

Hun står også bak den animerte musikkvideo-trilogien for Orions Belte, som ble lansert i forbindelse med slippet av bandets debutalbum i 2018.

Nå er hun aktuell med animasjon og lyd til traileren for Fredrikstad Animation Festival, som er gjort sammen med Anna Mikkola og Bjørnar Pedersen på art direction.

Kjøttfartøy i den kreative prosessen

Hope forteller om traileren: – This trailer is a visualisation of the creative process, following an idea from the subconscious all the way into the physical world and onto the big screen, in the case of the animations at Fredrikstad Animation Festival. The idea uses humans along the way as meat-vessels that hold the pencils and operate the computers, helping it on it’s journey.