Sterk Reklame er ferdigjuryert – klart for prisutdeling i Stavanger

Fredag 17. november deles stavangerregionens viktigste reklame- og designpriser ut under det årlige arrangementet Sterk Reklame. Det er er rekordmange bidrag som deltar i konkurransen, trange tider til tross.

IMG 6084
Årets jury, fra venstre: Martine Østrem (Fasett), Stian Iversen (Tada), Sindre Risheim (ANTI Hamar), juryleder Thea Bjørndal Iversen (TRY), Astri Totland (Apriil Procontra) og Pernille Reimers (Per Høj). Foto: Sterk Reklame

Tross usikre tider både i bransjen og verden forøvrig, fikk årets jury rekordmange bidrag å bryne seg på da de møttes i Stavanger siste helga i oktober.

Hele 135 innsendte bidrag i 12 kategorier lover godt for en spennende kveld på utestedet TOU i Stavanger. Det kan tyde på at regionen fremdeles har en fordel, selv om tidene endres også i energibransjen.

– Også i år er innsendelsene fra oppdragsgivere og kunder innen en rekke forskjellige kategorier og bransjer – for både små og store selskaper som får reklame og design utført i regionen. Vi ser at det utføres mye godt arbeid, og vi gleder oss over at mye av det bra arbeidet er sendt inn til årets Sterk Reklame, sier folkene bak Sterk Reklame, som arrangeres i samarbeid med Kreativt Forum.

– Verdige vinnere

Arbeidene har som vanlig blitt vurdert av en jury bestående av tre kortreiste og tre tilreisende kreatører: Thea Bjørndal Iversen fra Try (juryleder), Sindre Risheim fra Anti, Pernille Reimers fra Per Høj, Martine Østrem fra Fasett, Stian Iversen fra Tada og Astri Totland fra Apriil Procontra.

Også i år gikk det i gode ideer og godt design i Stavanger, ifølge juryleder Thea:

– Det har vært en sann glede å være juryleder i Sterk reklame. Denne konkurransen er så viktig, fordi den skaper et lokalt engasjement for faget, og hever nivået år etter år. Alle regioner burde ha lokalmesterskap som premierer idéer og kreativitet!

– Juryen har vært en nydelig sammensetning av lokal og nasjonal, design, tekst, ad- og generell reklamepotetvirksomhet. Vi har diskutert, vært enige, vært uenige, overbevist hverandre eller forblitt splittet. Akkurat sånn det skal være. Ja! Nivået har variert i de ulike kategoriene, men felles for alle vinnerjobbene har vært at de er veldig godt tenkt, og godt fortalt. Ellers var det fint å se at det lå artige, vakre, smarte og gode jobber jevnt fordelt blant alle innsendelsene. Vi har vurdert alle innsendelsene med dyp respekt og alvor – og noen ganger med latterkrampe. Heldige er de som får sitte i juryen neste år, avslutter Thea Bjørndal Iversen.