Stig og Stein blir Både Og

Både Og har kjøpt opp Stig og Stein Radiobyrå, og de to bedriftene konsolideres nå for alvor under Skyskraperparaplyen.

11878 5c307 original

Stig og Stein Radiobyrå forsvinner i navnet, fire av de syv ansatte mister jobben, mens daglig leder Øystein Johnsen, kreativ leder Eskil Paus og lyddesigner Hans Kristian Heide blir med Både Og videre i Skyskraperhuset. Det er en av konsekvensene som følge av de brått hardere tidene reklamebransjen nå opplever.
– Skyskraper ruster seg for 2009, vi er ydmyke og tror at det å stå faglig sterkere med rett bemanning er viktig. Og et av hovedtrekkene i den strategien er å slå de to produksjonsmiljøene sammen. Både Og kjøper opp Stig og Stein, rett og slett. Det innebærer at noen må gå, og det er ikke hyggelig, forteller Geir Osnes, sjef i holdingselskapet Skyskraper.

Tøft siste halvår For Stig og Stein sin del har det siste halvåret vært tøft. I første halvdel av 2008 var det fremdeles gode tider, og radiobyrået hadde det beste halvårsresultatet på mange år. Men så kom det negative signaler som viste seg å vedvare.
– Derfor velger vi å konsolidere, fordi vi ser at trenden har vart for lenge til at vi tør å sitte på gjerdet og håpe at det skal gå over i 2009. Det er bare et av flere trekk vi på Skyskraperhuset gjør for å møte det nye året.

Var det noen gang aktuelt å videreføre navnet Stig og Stein Radiobyrå?
– Stig Haug eier merkevaren Stig og Stein, og det føles naturlig å vinke farvel til en merkevare som ikke lenger har så mye med verken Stig eller Stein å gjøre. Byrået har enorme meritter bak seg, og står slik tilbake med en tydelig og gledelig historikk, som kunne risikere å bli utvannet om vi tok det med videre, sier Osnes.

Eskil Paus, kreativ leder i Stig og Stein radiobyrå, synes det er trist å selge byrået, men føler at det er den beste løsningen.
– Det er særlig vemodig med tanke på kolleger som ikke kan bli med videre. Men vi har funnet ut at vi skal gjøre det beste ut av det, og vi tar med oss vårt kreative fokus, og så regner jeg med at resultatet blir at vi jobber på kryss og tvers av hverandre, sier Paus.

For ordens skyld: Stig og Stein Idelaboratorium berøres ikke av oppkjøpet, men fortsetter sin virksomhet som tidligere.

Les mer om oppkjøpet i KF magasinet nr. 8.

Foto: Petter Jahre, Ola-Per Ekblom, Øystein Johnsen og Eskil Paus skal jobbe sammen i Både Og.