Stor suksess for julegeita Hjalmar

Naked har i samarbeid med Qvisten animasjon og Making Waves laget årets julekampanje for Kirkens Nødhjelp. Etter de to første ukene er det solgt hele 30 prosent flere produkter i forhold til fjorårets kampanje.

7960 945d1 original
7961 64db5 original

Kirkens Nødhjelp var i sin tid pionerer i det norske markedet med å tilby symbolgaver til jul. Da flere organisasjoner kom etter husket derimot få hvor de faktisk kunne kjøpe symbolgavene, eller hvor de ulike gavene var kjøpt. Naked har derfor i forbindelse med årets julegavekampanje utviklet Kirkens Nødhjelps helt unike geit, Hjalmar. Og det kan synes som om Hjalmar har vært svært effektiv.

– Etter de to første uken er det solgt 30 prosent flere produkter i forhold til fjorårets kampanje, forteller Torgeir Vierdal i Naked.

Dukkegeit Qvisten har vært med på å utvikle geita og har laget filmen til årets kampanje.

– Vi er veldig glad for at Qvisten hadde tid til å hjelpe oss med å forandre verden innimellom arbeidet med å gjøre Kurt grusom, fortsetter Vierdal.

– Qvisten startet som et dukkefilmstudio, men i de senere åra har dataanimasjon tatt mer og mer av plassen til dukkefilm. Derfor var det ekstra moro når Naked ringte og ønsket seg en klassisk dukkefilm. Det å gi geita dialekt bidro til å gi den mer personlighet, jeg synes ofte at det er litt lite bruk av dialekt i animerte filmer sier regissør, Rasmus Sivertsen.

Resirkulering av nettsider
Også kampanjenettsiden følger dagens resirkuleringstrend.

– Vi fant ut at det i dagens teknologiske verden finnes mange urler som bare forstyrrer og forsvinner. Gode og engasjerende kampanjer blir avlastet med nye og flotte urler. Skal vi forandre verden trenger vi større fokus på gjenbruk. Derfor utviklet vi en url, forandreverden.no, hvor alle fremtidige kampanjer kommer til å få sin plass. Siden er under kontinuerlig utarbeidelse og flere buttons vil integreres på sikt. Her har Making Waves hjulpet oss på utmerket vis, avslutter Torgeir Vierdal i Naked.

Se nettsiden og filmen her.

Byrå: Naked

Qvisten team
Regi: Rasmus Sivertsen
Produsent: Alexandra Chauvin?
Prosjektleder: Guro Sætereie
Animasjon: Liliana Swirska

Team Making Waves:
Flashutvikler/Designer: Mats Mikkel Rummelhoff
Prosjektleder: Ann Katrin Tunheim
Kundeansvarlig: Ole Andrè Sannes
Konsept: Eirik Langås