Støtte til barnefilm og grøss

Fire filmer har fått tildelt tilskudd på til sammen 28 millioner fra Norsk filminstitutt.



14 langfilmer har søkt om produksjonstilskudd etter markedsvurdering i Norsk filminstitutt, noe som er ny rekord. Fire av filmprosjektene får produksjonstilskudd på til sammen nærmere 28 millioner kroner. Tre av dem er barnefilmer, basert på kjente figurer: «Pelle Politibil går i vannet», «Julenatt i Blåfjell» og Anne-Cath Vestlys barnebokskikkelse «Knerten».

Den fjerde filmen som mottar produksjonstilskudd er den teknologiske skrekkthrilleren «Snarveien».

I «Pelle Politibil går i vannet» blir Pelle omskapt til en elektrisk bil i regi av Kurt blir grusom-regissør Rasmus A. Sivertsen, mens Blånissen Prinsesse Fjellrose står overfor nye utfordringer når hun utropes til Dronning, i regi av «Ulvenatt»«-regissør Peder Norlund. Åsleik Engmark debuterer som langfilmregissør med barnefilmen «Knerten», om Lillebror og Knerten i Anne-Cath Vestlys velkjente univers.

Mer norsk skrekk I skrekkthrilleren «Snarveien» blir et ungt par lokket inn i en skrekkfilmproduksjon i villmarka, regissert av Severin Eskeland, som debuterer som langfilmregissør.

Novellefilmstøtte Fire novellefilmer har også fått tilskudd av Norsk filmfond, seks millioner i alt; «Abyss» av kunstneren Knut Åsdam, «2023» av Harald Fossen, «Kaffe Malabar» av Espen Vidar og «Scratch» av Jakob Rørvik.