Studiofantomer vant pris og tur

Sagveien Resort gikk til topps i Sølvmikken for juli med en spott for Tele2 Champion. Produksjonsselskapet kom også øverst på pallen i Kreatørtoppen, og vinner dermed tur til Barcelona.



Sølvmikkene for juli og august ble juryert samtidig, og der SMFB gjorde rent bord i august, ble prisene for juli fordelt mellom Sagveien Resort, Try og Grey.

Førsnevnte vant topplasseringen med jobb for Tele2 Champion. Spotten er laget av teamet Jon Iver Helgaker, Jonas Torgersen og Torstein Tanum Morstad, og Sagveien har naturlig nok også gjort produksjonen.
– Veldig kult at juryen fortsatt liker Champion-spottene våre. Spottene høres jo ganske løse i fisken ut, men sannheten er at vi aldri har jobbet mer med å få spotter morsomme enn vi har gjort med disse. Det har vært veldig mye prøving, feiling, improvisasjon og omskriving, sier Torgersen og Helgaker til KF.

At de ikke er kreatører i tradisjonell forstand (AD + tekst), plager dem ikke nevneverdig
– Vi er begge tekstforfattere, og vi er elendige AD'er. Sånn sett er det supert at radio ikke er så visuelt. Bortsett fra bildene i hodet, da.

Try vant med en spott for Coop Marked. Lars Joachim Grimstad og Egil Pay er de kreative bak jobben, mens Sagveien Resort har produsert.

Grey vinner fremdeles med sitt konsept for Vålerenga Fotball, og det er de gamle ringrevene Sverre Hytten og Tom Nissen som har signert spottene. Stig og Stein står for produksjonen.

Hør alle spottene og les juryens begrunnelse her.

Kreatørtoppen topp ti Hver måned deles det ut poeng til første, andre og tredje plass i Sølvmikken, og vinnerne får henholdsvis 1000, 700 og 500 poeng. De 10 (egentlig åtte, men regnestykket går ikke alltid opp) kreatørene som har samlet flest poeng etter august-runden av Sølvmikken blir med radiokanalene på en tur. I år går turen til Barcelona, og avreise er i Oktober.

Disse skal med (rangert etter poeng):

Jonas Torgersen, Sagveien Resort (3000)
Jon Iver Helgaker, Sagveien Resort (3000)
Alexander Gjersøe, SMFB (2900)
Lars Joachim Grimstad, Try (2800)
Egil Pay, Try (2800)
Tom Nissen, Grey Oslo (2700)
Thomas Askim, Kitchen (2700)
Sverre Hytten, Grey Oslo (2700)
Eirik Stensrud, Kitchen (2700)
Bjørnar Olsen, SMFB (2700)