Superteam vant begge Young Lions-kategoriene

Susanne Hovda og Marius Aasen fra Superblaise vant gull i både Young Lions Film og Young Lions Cyber. Duoen vant også en bronse i Elevarbeider.

71524 a48c1 original
Både Film og Cyber ble i år vunnet av Susanne Hovda og Marius Aasen fra Superblaise. Foto: Tor Lie
71527 e5c0e original
71530 e7f4f original
71533 9b5a8 original
Anette Bellika Finneagner og Thea Bjørndal Iversen vant gull for Apple-jobben «Safesound» i Elevarbeider – Reklame. Foto: Tor Lie
71536 2f477 original

Gullblyanten har to kategorier og én spesialpris beregnet på yngre kreatører: Elevarbeider – Grafisk Design, Elevarbeider – Reklame, samt Young Lions med underkategoriene Cyber og Film.

Young Lions er ikke en elevkategori, men en konkurranse for unge kreatører under 30 med jobb i byrå, der vinnerne går videre til internasjonal konkurranse i Cannes Lions i juni, mens sølvvinnerne skal videre til Eurobest i Roma i desember. Både Film og Cyber ble i år vunnet av Susanne Hovda og Marius Aasen fra Superblaise. Oppgaven handlet om markedsføring av «tingenes internett» for selskapet Future Home, og teamet vant filmkategorien med løsningen «Alt på stell», mens løsningen «Hjemsøkt av fremtiden» tok Cyber-gullet.

Et uhyggelig fint konsept

Jurybegrunnelsene lyder som følger:

«Årets vinnerarbeid i Young Lions Cyber tok juryen med storm og latter. «Hjemsøkt av Fremtiden» er originalt tenkt, humoristisk skrevet og utført, og ikke minst en veldig, veldig morsom idé. Dette kunne blitt et uhyggelig fint konsept for Smarthus å produsere.

Vinnerarbeidet i Young Lions Film viste en utmerket god evne til å dramatisere og presisere hvor praktisk det kan være å ha full kontroll over huset til en hver tid. Disse skissene er et fint forarbeid til noe som kunne ha blitt en episk reklamefilm for Smarthus. Gratulerer og lykke til i Cannes.»

Så enkelt, så smart!

I Elevarbeider – Design vant Umer Ahmed gull med skoleprosjektet «Leap of Faith». Jurybegrunnelsen: «Jobben er en showcase for et talent som brenner for faget. Den evner å eksperimentere, som studentjobber skal, men innforbi kontrollerte rammer. En stor jobb utført på på et veldig høyt og imponerende nivå.»

Anette Bellika Finneagner og Thea Bjørndal Iversen vant gull for Apple-jobben «Safesound» i Elevarbeider – Reklame. Jurybegrunnelsen: «Så enkelt, så smart! Vi ble begeistret av den opplagte samt geniale bruken av eksisterende teknologi. Ideen er forklart på en enkel og oversiktlig måte, med respekt for både avsender og et utfordrende tema. En klassisk «Skulle ønske jeg kom på det selv»-jobb. Vi håper å se den vinne i andre internasjonale konkurranser.»

  • SMFB med teamet Tiberiu Sirbu og Lauren Gaballo tok sølvet i Young Lions Film med løsningen «Future Home – The harmony of technology»
  • ANTI Inc med teamet Sondre Røe og Emil Hafslund vant sølv i Young Lions Cyber for «Nøkkelkriseservice»
  • OIe Marius Rygh vant sølv i Elevarbeider – Design for den visuelle profilen og den digitale plattformen for World Chess Final Oslo 2016
  • Kaja Koppang og Josefine Berntzen vant sølv i Elevarbeider – Reklame med «The Silent Song» for World Federation of the Deaf
  • Saatchi & Saatchi med teamet Christopher Køltzow og Mads Rønold vant bronse i Young Lions Film med «Ikke tenk på hjemmet når du er borte»
  • LOS&CO med teamet Nora Kristina Eide og Kaja Wang Olafsen vant bronse i Young Lions Cyber med «The Great Hatch»
  • Susanne Hovda og Marius Aasen vant bronse i Elevarbeider – Reklame for Whiskas-løsningen «Catscaping»
  • Andreas Bastian Nordberg og Abel Aga vant diplom i Elevarbeider – Reklame for Pampers-løsningen «Clash of Babies»
  • Kristoffer H. Stokkerud, Jonas Stava og Fride Emilie Darvik vant diplom i Elevarbeider – Design for «KRFU Menneskeverd» for KRFU

Se Elev- og Young Lions-vinnerjobbene på gullblyanten.no.