Takket for lånet og vant Sølvfisken for desember

KLPs «Takk for lånet»-film, dedikert til de 140.000 som går på jobb hver julaften i kommune- og helse-Norge, er stemt fram som den beste reklamefilmen i desember.

KLP

For KLP har det nesten blitt en tradisjon å gi en takk i tv-ruta hvert år før jul, og i år gikk de og Anorak til Marius Holst for å oppnå den rette stemningen.

– Marius ville ta vare på det enkle i ideen ved å rendyrke en like enkel historiefortelling. Å faktisk få det til som en «one-take» er derimot ikke enkelt, men er det én norsk regissør som kan få det til så er det jo han, sa kreatør Stein Simonsen da filmen ble lansert før jul. De andre i team Anorak er designer Sondre Hårstad, prosjektleder Hege Dyrseth og rådgiver Janne Espevalen.

Kampanjemusikken er fra Marie Klåpbakkens «Juleminne», som nettopp handler om å reise hjemmefra for å jobbe i jula.

Juryen er klar i sin dom: «Årets siste Sølvfisk er mesterlig utført. En idé så enkel at den kan være vanskelig å både selge og kjøpe. En film så stille at de fleste ville følt behov for å legge på voice, klippe ned til 15 sek og finne «musikk med mer energi». Gjennom stødig håndverk fra byrå og regissør unngår man disse fellene. Her ser vi hva som skjer hvis kunde, byrå og regi virkelig tør stole på ideen. Når alt unødvendig skrelles bort blir det plass til overs. Den plassen kan seeren bruke til å tolke, føle og tenke. Hadde vi hatt pensjonen hos KLP, ville vi vært stoltere nå.»

Filmen er produsert av Hugo Føsker i Fantefilm.