Talent-klekkeri hos Stir Animasjonsstudio

Studentene Philip Schøyen og Suran Basharati startet denne uken et halvt års praksisplass hos Stir Animasjonsstudio.

91959 c0ce5 original
Hovering creative director: Axel Lavin, Philip Schøyen og Suran Basharati. Foto: Stir.

Philip Schøyen og Suran Basharati går begge på siste året 3D-grafikk, som er en bachelorgrad på Westerdals Høyskolen Kristiania. Studiet har som mål at studentene skal bli 3D-generalister.

– Jeg søkte Stir etter å ha sett arbeidene deres, som imponerte meg og motiverte meg til å ville lære mer å bli bedre, sier Philip.

Suran nikker og tilfører: – Jeg tok kontakt med Stir etter å ha sett kule prosjekter de har gjort. De så ut som et kreativt team som jeg fikk lyst til å være en del av.

Kreativ leder Axel Lavin mener det er viktig å være med å bidra til at motionmiljøet i Norge skal vokse.

– For å få til det, må vi som sitter med erfaring og kunnskap stille oss til disposisjon og dele med nye talenter. Vi som team får også mye ut av å jobbe med nykommere. Både gjennom at det stiller krav til oss som faglige veiledere, men også i form av at man som ny i faget stiller nye og spennende spørsmål til fag og metodikk, sier Lavin.

Bransjen i praksis

– Hos oss kan de få sett hvordan bransjen fungerer i praksis. Kulturen i Stir er å dele kunnskap både internt og med eksterne miljøer. På den måten vil vi alle kunne strekke oss mot å levere de beste kreative jobbene, sier daglig leder Maria Lima.

Faglærer og veileder Ivar Kjellmo fra Westerdals Høyskolen Kristiania er glad for at bedrifter som Stir ønsker å ta imot studentene deres.

– Vårt fokus er å få studentene ut i arbeid etter endt utdanning, og den aller beste måten å forberede dem på arbeidslivet er nettopp praksis i relevante bedrifter. Her vil studentene få unik erfaring med hvilke forventninger som ligger både med hensyn til kvalitet på det som produseres og tempoet i industrien. Veldig artig at Suran og Philip får bidra i reelle prosjekter og dermed også være en ordentlig ressurs for dere, sier Kjellmo.