Tegneserienes Oscar til Jason

Den norske tegneserieskaperen Jason har vunnet den prestisjetunge Eisnerprisen for beste utenlandske verk for andre året på rad.

13037 a23d8 original

Med den engelske utgaven av tegneseriealbumet «Jeg drepte Hitler» har John Arne Sæterøy, Jason, atter en gang markert seg på den internasjonale tegneseriescenen. I fjor vant han samme pris for albumet «Hemingway». Eisenprisen blir ansett for å være tegneserienes Oscar.

Stor interesse Jason har lenge hatt både internasjonal anerkjennelse og oppmerksomhet, men spesielt i USA er interessen nå enorm for arbeidene hans. Aftenposten forteller i dag at flere amerikanske forleggere er interessert i å gi ut oversetteleser av flere av albumene hans, inkludert debuten fra 1995 «Lomma full av regn».

Film En kjent produsent fra Hollywood har også kjøpt rettighetene til «Jeg drepte Hitler» og ønsker å lage spillefilm av det. Produsenten arbeidet tidligere i produksjonsselskapet til George Clooney og Steven Soderberg. Jason selv synes det er hyggelig, men forventer ikke for mye av prosjektet riktig enda.

- At det er solgt betyr ikke at det blir en film av det, det er langt frem dit. Jeg tar det som en positiv overraskelse hvis det skulle skje, sier han til Aftenposten.no.