Test sansene med gourmetmat i mørket

I hele februar kan en oppleve hvordan det er å nyte en treretters middag av ypperste kvalitet i et komplett mørklagt lokale.

4976 62e58 original

Det er North Face Event som står bak, samarbeid med Restaurant No. 15, Norges Blindeforbund og Adaptor.

Martin Hallberg, prosjektleder og ansvarlig for konseptet Sansenes sentrum i North Face Event, sier at rundt 80 prosent av inntrykkene våre kommer gjennom synet.
– Mat og drikke er håndplukket for å sette alle sanser i sving. Man kan verken se maten, bordkavalerene eller servitørene. Konseptet gjennomføres kun i februar. Det begynner allerede å bli mange bordbestillinger, så det gjelder å være tidlig ute dersom man ønsker en matopplevelse utenom det vanlige, sier han.

En opplevelse uten sidestykke Christer Mitchell, daglig leder i North Face Event, sier de har som mål å gjennomføre prosjekter som er innovative og annerledes.
– Det som er spesielt med Sansenes sentrum er at dette ikke er prosjekt utviklet for en spesifikk oppdragsgiver. Hensikten er å tilby alle som ønsker en opplevelse som garantert vil gi nytt perspektiv på omgivelsene. Sansenes sentrum lar deg teste grenser, da det er utfordrende å klare seg uten den viktigste sansen gjennom et helt måltid, sier han.

Blinde servitører veileder Ved ankomst vil en få all nødvendig informasjon om hvordan rommet ser ut og hvor selskapet skal sitte. En vil også få råd om hvordan et måltid inntas i blinde. Under måltidet vil synshemmede servitører veilede.
– Alle som har muligheten bør teste ut Sansens sentrum. Her vil du få servert fantastisk mat uten muligheten til å justere opplevelsen med det visuelle inntrykket, sier Martin Hallberg.

Sjekk også www.sansenes.no.

Illustrasjon: Try