The Dark Knight spres viralt

Etter fiaskoen med Wachowski-brødrenes «Speed Racer» satser Warner Bros. alt på et kort. Oppfølgeren til «Batman Begins» er filmgigantens eneste blockbuster-håp i sommer.

8450 87fe7 original


Warner Bros. ruster seg både viralt og tradisjonelt for sommerens premier på «The Dark Knight», regissør Christopher Nolans oppfølger til «Batman Begins». På den virale siden er det vel verd å få med seg Gotham Times, i likhet med Jokerens HaHaHa Times. Plenty av bakgrunnshistorie og hint om filmen for dem som gidder lete.

Filmen har kostet 180 millioner dollar å lage, ikke fordi dataeffektene var så dyre, men fordi regissør Christopher Nolan heller vil gjøre det på gamle måten, med stuntmenn, helikoptre, kraner og hele sullamitten. Nolan er ute etter et realistisk look á la klassiske actionfilmer fra 70-tallet, som «Dog Day Afternoon» og «The French Connection».

Trailer nr. 3 (i spilleren) er sluppet nylig.

På actionfigurfronten kan vi fortelle at Mattell har trukket tilbake Joker-figuren etter Ledgers dødsfall tidligere i år, noe som har ført til skyhøye priser på de som allerede var i salg.

Norsk premiere: 27. juli.