Mener tiden i Trigger er gull verdt

Tre nye praksisstudenter har funnet veien til Trigger på Youngstorget. Her skal de i løpet av de neste to månedene bryne seg på en hverdag i byråbransjen.

88456 5a827 original
Tommy Granli Muniz, Julianne Flølo og Olav Event er for tiden i praksisplass hos Trigger.

Julianne Flølo går siste året av en bachelor i PR, kommunikasjon og media ved Høgskolen i Volda, mens Olav Event og Tommy Granli Muniz går Strategi og PR ved Westerdals Oslo ACT på henholdsvis tredje- og andreåret. Felles for de tre var at valget av praksissted var en enkel oppgave.

– Jeg synes Trigger virket som et utrolig kult og litt annerledes byrå, sier Juliane Flølo og nevner i fleng: – Evnen til omstilling og måten de henger med i timen på, lang erfaring i bransjen, et ungt miljø med kreative og engasjerte ansatte, sier Julianne Flølo.

For Olav Event var samfunnsengasjement en viktig del.

– Jeg ønsket praksisplass hos Trigger fordi de har spennende metoder og visjoner for hvordan man skal nå dagens og fremtidens kommunikasjonsmål. Trigger er aldri redd for å prøve nye ting, de er stadig i utvikling og det er et stort fokus på samfunnsengasjement.

– Burde vært obligatorisk

Trioen tror erfaringen fra praksisarbeidet kommer til å bli gull verdt å ta med seg videre. Tommy Granli utbroderer:

– Det gjør at man blir enda bedre forberedt til arbeidslivet. Tilbud om praksis burde vært obligatorisk hos alle utdanningsinstitusjoner som tilbyr høyere utdanning, mener han.

I starten har de fått litt forskjellige arbeidsoppgaver, alt fra research og pressemeldinger til kronikkskriving. De har vært med på kundemøter og faglig foredrag etter lunsj, i tillegg til flere briefer.

– Vi får bryne oss på masse forskjellig, og ble kastet rett ut i det. Det er mange spennende prosjekter på gang, og mye forskjellig å drive med, så arbeidsoppgavene har vært utfordrende, sier Granli Munitz.

Utfordringer til tross; trioen føler seg godt tatt imot.

– Det er rom for å være seg selv, stille spørsmål og prøve seg frem. For min del betyr dette at jeg tør enda litt mer, og er litt mindre stressa for å gå på trynet. Det setter jeg utrolig stor pris på, avslutter Julianne Flølo.