Tilbake til naturen

Disney har opprettet en en egen avdeling som skal lage to storslåtte naturfilmer i året, inspirert av suksesser som «Pingvinenes marsj» og «Planeten vår».

Disney har tro på at publikum ønsker seg påkostede og vakre dokumentarer fra naturskjønne omgivelser, og har etablert en produksjonsavdeling som skal levere to filmer i året fra og med 2009. Satsingen, som er døpt Disneynature, er et forsøk på å øke veksten i filmtitler fra selskapet, som stagnerte i 2006.



Ifølge Disney-sjef Robert A. Iger var suksessen til Warner-dokumentaren «Pingvinenes marsj» (2005), en film som kostet 3 millioner dollar og som spilte inn 127,4 millioner dollar, en viktig faktor. Ifølge Iger var avgjørelsen også inspirert av den råflotte BBC/Discovery Channel-serien «Planeten vår».
– Vi ble helt blåst av den TV-serien og ønsket at den hadde vårt navn på seg, har Iger sagt i et intervju.

Selskapet håper at natursjangerens brede appell skal øke kinobillett- og DVD-salget utenfor USA. I tillegg planlegger selskapet å satse på spinoff-produkter som naturbøker og egne DVD- og kinoversjoner av filmene i 3-D.

Disneynature blir situert like utenfor Paris og skal ledes av Jean-François Camilleri.

Filmene som hittil er planlagt: «Chimpanzee» skal filmes i en treårsperiode på Elfenbenskysten og slippes i 2012. «Oceans», som slippes i 2010, skal ta i bruk en helt ny og veldig presis type undervannsfilmteknologi. «Earth», som blir den første tittelen i serien, skal lages av produsentene bak «Planeten vår«-serien, og slippes om nøyaktig et år, 22. april 2009.