Tilbake til utgangspunktet

Illustratør og animatør Kristian Hammerstad er tilbake i hjemlandet. I de siste fem årene har han jobbet i kollektivet SSSR som har produsert filmer for kunder som Adidas, Unitied Airlines og Oxfam.

7549 91361 original


Hammerstad gikk ut av Central Saint Martins College of Art and Design i 2004 og har ei ligget på latsiden siden. I animasjonskollektivet SSSR jobbet de på oppdrag for Passion Picures, (link) med hovedfokus på reklamefilm og musikkvideo.

I fjor jobbet Hammerstad blant annet med Adidas' Impossible Is Nothing-kampanje på oppdrag for 180 Amsterdam, som blant annet vant i British Televison Advertising Awards. Han har nylig gjort ferdig en 60 sekunders animert reklamefilm for United Airlines i USA og en animert reklamefilm for Oxfam i England.

Han har også vært med på å vinne Best Music Video ved British Animation Awards i 2006, og fikk 2. plass i animasjonskategorien ved Young Directors Award i Cannes i 2007

Hammerstad har også jobbet med illustrasjonsarbeid og albumomslag for Lex Records og den britisk-norske designduoen Non-Format i London.



I Norge skal han jobbe frilans med illustrasjon og animasjon.
– Jeg synes det skjer veldig mange spennende ting her, og gleder meg veldig til å slå meg til ro i Oslo og se hva jeg kan bidra med innenfor fagfeltene mine, sier Hammerstad til KF Nyheter.

– Jeg kommer nok fortsatt til å ha sterke bånd til London, det er jo der jeg har fått all min erfaring og gode venner og arbeidskamerater. Spesielt hos Passion Pictures, som har fungert som både samarbeidspartnere og mentorer for meg og resten av SSSR de siste fire-fem årene.

Samarbeidet med SSSR er heller ikke avsluttet på noen måte.
– Vi er blitt så symbiotiske etterhvert og vi ender alltid opp sammen igjen på prosjekter. Vi har jo på en måte vokst opp sammen og hentet så mye inspirasjon fra hverandre i prosessen at vi ligger veldig nært hverandre profesjonelt og kunstnerisk sett, sier Hammerstad.

Ta en nærmere titt på prosjekter Hammerstad har jobbet med her:

www.kristianhammerstad.com

Se noen av SSSR-arbeidene her.