Tilbyr designplattform til kriseutsatte frilansere

Det norske designverktøyet Vev tilbyr sin plattform kostnadsfritt til frilansere og selvstendig næringsdrivende.

96387 de120 original

Norge og resten av verden er sterktpreget av COVID-19-pandemien, og hverdagen er kanskje spesielt vanskelig for frilansere og selvstendig næringsdrivende i den kreative sektoren.

– Vi ser at mange frilansere og selvstendige næringsdrivende sliter med å få endene til å møtes. De har ikke tryggheten og sikkerhetsnettet som ansatte i større bedrift har. Vi er selv et oppstartsselskap med begrensede ressurser, men vi ønsker allikevel å gi noe tilbake til bransjen vi er en del av, sier Tine Karlsen som er daglig leder av Vev.

Vev gir nå frilansere og selvstendig næringsdrivende tilgang til Vev Basic-pakken helt kostnadsfritt, med håp om at Vev kan fungere som et springbrett ut mot nye kunder og generere inntekter i prøvende tider.

– Vi håper det lille vi kan bidra med kan skape muligheter, at tilgangen til Vev gjør at man får levert nye oppdrag på en effektiv måte, sier Karlsen.

Portefølje av frilansere

Vev er et verktøy som brukes av store norske kunder som Schibsted, Aller, Polaris, Amedia og NHST, men selskapet har også rukket å lande avtaler med internasjonale miljøer som Berlingske Media i Danmark, Bonnier i Sverige og The Economist i USA.

– Vev får ofte forespørsler fra kunder etter en oversikt over frilansere som kan designe i Vev. I tillegg til gratis tilgang vil vi opprette en portefølje av frilansere klare til å ta på seg oppdrag ved bruk av plattformen. Vi håper med dette å bidra til å holde økosystemet i gang.

Her finner du Vev Basic: www.vev.design. For å ta i bruk tilbudet: bruk rabattkode «freelance2020» i utsjekk innen 15. april.