Tinagent fyller 25 år: – Det skal feires, lover grunnlegger Tina Holth

Fotoagenturet med grunnlegger Tina Holth i spissen feier et kvart århundre i den kreative sfæren.

DSCF4518
Guy Haddeland, Trine Guttulsrød, Cathrine Sigurdsen og Tina Holth. Foto: Aksel Jermstad / Tinagent

Tinagent ble det første byrået i Norge som representerte stillsfotografer, og i 25 år har fotoagenturet bidratt med visuell kommunikasjon for de største merkevarene og de fleste byråene.

– Vi har fulgt byråer fra vugge til grav, og sett nye vokse frem. Vi har overlevd konkurrenter, finans- og snart også koronakrisen. Vi har vært med på overgang fra analog til digital arbeidsflyt og videreutvikling av agenturet fra foto til filmproduksjon. Mange har fulgt etter der Tinagent har banet vei, forteller medeier og jubilant Cathrine Sigurdsen.

– Mye av Tinagents suksess bunner i lidenskapen for foto og film som genuin drivkraft, men vel så viktig er fokus på menneskene bak kamera som vår aller viktigste ressurs og kunnskapsbærer. Vi har hele veien fokusert på kvalitet fremfor kvantitet. Vi har valgt å jobbe i nært og langsiktig samarbeid med et håndplukket antall fotografer og regissører som representerer det ypperste i sine sjangre, sier en tydelig stolt grunnlegger, Tina Holth.

Tinagent består av fotografene og regissørene, Pål Laukli, Sigve Aspelund, Trine Hisdal, Knut Bry, Lisa Westgaard, Dusan Reljin, Sebastian Ludvigsen, Thomas Qvale, Eirik Evjen og Aksel Jermstad.

Selskapet eies i dag av Cathrine Sigurdsen, som har vært med siden år 2000, og grunnlegger Tina Holth. Sammen med byråprodusent Guy Haddeland og koordinator Trine Guttulsrød har byrået utviklet seg fra et tradisjonelt fotografagentur til et fullservice byrå for foto- og filmproduksjoner.

– 25-års jubileet skal feires! Vi gleder oss til å samle oppdragsgivere, venner og alle dere som har heiet oss frem, når det igjen skal bli mulig, avslutter Holth.

Mens vi venter deler vi en visuell smakebit med noe av det Tinagent har gjort i det siste: