TINE og IKEA bak møtested for unge

Onsdag denne uken åpnet TINE og IKEA kafeen Heimatt: et møtested for unge mennesker som trenger et ekstra hjem i storbyen.

87020 cf807 original
Heimatt ligger i Jens Bjelkes gate 9. Foto: Inger Marie Grini

Kafeen Heimatt skal være et sted hvor unge mennesker kan få et pusterom fra trange rom i kollektiv og fulle lesesaler, og få følelsen av et godt og trygt hjem. Konseptet er utviklet sammen med Superblaise og UT: Studentbyrå, som har lagt særlig vekt på et udekket behov blant unge.

– Prosessen startet med at TINE satt i gang åtte av våre studenter som jobbet frem innsikten som hele kafekonseptet er bygget på, forteller Anine Willums Karp, leder av UT. Mange studenter og unge har en litt uvanlig bosituasjon, og familiehjemmet er milevis unna. Det er med denne målgruppen i tankene hovedidéen er utviklet, selv om alle selvsagt er velkomne, legger hun til.

– Skive med brunost og bestemødre, liksom?

Moderselskapet Superblaise jobbet deretter strategisk med innsikten og endte opp med en kafe delt inn i ulike deler som representerer hvert sitt rom i et klassisk hjem. Heimatt er det eneste stedet i Norge man får servert kaffe og frokost fra 7.30 om morgenen til langt på kveld fra vaskeekte seniorer hentet fra TINEs alumni.

– Først ble vi overrasket over at det var dette de unge ville ha. Skive med brunost og bestemødre, liksom? Vi vet jo at frokost er dagens viktigste måltid, men blir ofte nedprioritert. Men vi forsto at dette stakk dypere og representerer et genuint behov blant målgruppen. Heldigvis er TINE modige nok til å stå løpet ut i slike prosesser, sier Joachim Levin, kreativ leder i Superblaise.

Byrået har i tillegg samarbeidet med IKEA om selve kundeopplevelsen av stedet og utviklet den visuelle profilen for Heimatt.

Kaféen ligger i Jens Bjelkes gate 9. De åpnet dørene sine i dag 07:30.

– Heimatt er for alle som savner et hjem, trenger et sted å lese eller bare vil ha deilig frokost, enten det er tidlig morgen eller sent på kvelden, avslutter Willums Karp.