To nye partnere i Bakken & Bæck

Forretningsutvikler Codruta Gamulea Berg og designer Daniel van der Winden går inn på eiersiden i design- og teknologibyrået.

95869 7d4dc original
Daniel van der Winden tok initiativ til Bakken & Bæcks kontor i Amsterdam, og Codruta Gamulea Berg har vært med på å ta selskapet fra 30 til 60 ansatte på tre år. Nå blir begge nye partnere i Bakken & Bæck. (Foto: Anne Valeur)

– Vi rigger selskapet for videre vekst og internasjonal satsning, og er svært fornøyde med å få Codruta og Daniel som partnere. Det skjer i en tid hvor vi satser tungt i flere land og høyner ambisjonene med store, nye internasjonale prosjekter, sier Tobias Bæck, daglig leder i Bakken & Bæck.

Leder AI-satsning

Codruta Gamulea Berg kom til Bakken & Bæck fra Amedia i 2016. De tre siste årene har hun ledet Bakken & Bæcks kommersielle satsning på maskinlæring og kunstig intelligens, samt vært ansvarlig for noen av byråets største kunder.

– Jeg kunne ikke tenkt meg et morsommere sted å drive med forretningsutvikling enn i Bakken & Bæck. Å gå inn på eiersiden og få lov til å være med på selskapets videre vekst er en fin bonus til det som allerede er drømmejobben, sier Gamulea Berg.

Fra 2020 går hun også over i stillingen som Head of Business Development, med et større ansvar for å forfølge nye, strategiske forretningsmuligheter.

Bygget opp ny avdeling fra scratch

Daniel van der Winden kom til Bakken & Bæck som design-praktikant i 2014, og året etter tok han initiativet til å åpne kontor i Amsterdam. Kontoret ligger ved vannkanten og teller i dag 11 personer.

– Jeg føler meg veldig heldig som har fått frihet, tillit og ansvar til å skape min egen rolle og bygge opp et nytt kontor. Samtidig er jeg stolt over at vi i løpet av få år har markert oss som en anerkjent aktør blant nederlandske byråer og tiltrukket oss enn rekke internasjonale talenter innen tech og design, sier van der Winden.

Etter å ha vokst fra 30 til 60 ansatte på tre år, kommer Bakken & Bæck til å heve ambisjonsnivået enda et par hakk i året som kommer.

– Vi avsluttet fjoråret med prosjekter og kunder som vi bare kunne drømme om for et år siden. Med nye partnere på plass og mange spennende ting på gang, gleder vi oss veldig til resten av 2020, avslutter Tobias Bæck.

Bakken & Bæck har siden 2011 hjulpet selskap som Ruter, Vipps, Schibsted, DNB og Kolonial med å lage nye, framtidsrettede og innovative tjenester. Selskapet har kontorer i Oslo, Amsterdam og Bonn, med 60 ansatte som jobber innen design, kunstig intelligens, blokkjede-teknologi, VR og språkteknologi.