Hedret for fortreffelig bruk av typografi

Arbeider av ANTI for Optiker-K og Nedre Foss blir hedret for typografisk fortreffelighet av Type Directors Club.

92183 d6de9 original

ANTI henter priser hos Type Directors Club i New York. Det er arbeider for Optiker-K (i kategorien identitet) og Nedre Foss (i kategorien pakningsdesign) som hedres som vinnere, og nå kan smykke seg med tittelen «Certificate of Typographic Excellence».

Type Directors Club har eksistert i over 70 år, og har som mål å fremme verdens beste typografi-prosjekter. Det ble sendt inn over 2000 arbeider og kåret 254 vinnere fra hele verden, og vinnerne blir først stilt ut i New York før de vises frem i den årlige praktboken «The World's best Typography». Deretter vises jobbene på en omfattende verdensturne som inkluderer land som England, Frankrike, Tyskland, Japan, Kina, Indonesia, Taiwan, Thailand og Vietnam.

Henger høyt

– Vi hadde en god følelse på Optiker-K arbeidet vårt, sier Kjetil Wold i ANTI. – Vi tok utgangspunkt i den ikoniske synsprøvetavlen, sett av alle som har vært hos optikeren verden over de siste tiårene. Den er et umiskjennelig symbol på det å gå til optikeren for å få sjekket synet. Vi ønsket å koble denne visuelle referansen til optikerfaget direkte til identiteten til Optiker-K. Det ser vi nå at flere synes er godt tenkt og godt gjennomført. For oss henger denne prisen høyt, sier Wold.

Involverte i arbeidene er Kjetil Wold (kreativ leder), Simen Schikulski (AD/designer), Ellen Østmoen (prosjektleder), Tor Hernan Floor (digital rådgiver ), Magnus Vanem (foto og film), Jens Haugen (regi/rådgiver) og Vivi-Ann Slåttsveen (designer).