Töcksfors for alvor

Deltakere på torsdagens Reklame for Alvor-arrangement blir servert livsbejaende og mollstemt pop fra oslokvintetten Töcksfors.

8840 b4322 original

Kvartetten Töcksfors møttes først og ble venner på Foss Videregående Oslo på 90-tallet, men har siden jobbet på hver sin kant med vidt forskjellige og svært anerkjente prosjekter.

Det tok 15 år å komme sammen igjen, men i april kom Töcksfors ut med debutalbumet «Who's Gonna Let You Down» på TrustMe Records, der de er labelkamerater med blant andre Sandra Kolstad, Rockettothesky og Adjagas.

Töcksfors er døpt etter lydstudioet IsItArt i Töcksfors, Sverige, som drives av Sjur Miljeteig og Peder Kjellsby. Bandet består av Markus Midré (vokal, tekst/melodi, gitar) er forfatter med flere kritikerroste dikt- og romanutgivelser bak seg, Sjur Miljeteig (trompet), som spiller i Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra og med Hilde Marie Kjersem, i tillegg til å ha sitt eget band Friko. I likhet med Aslak Hartberg (bass) har han også skrevet musikk for film og tv. Sistnevnte var frontfigur i hiphopbandet Klovner i Kamp og har også vært medlem av Shining og Jon Eberson Quartet, mens Peter Baden (trommer) har opptrådt med alt fra Hanne Hukkelberg til Nils Petter Molvær.

Töcksfors utvides til kvintett med Øystein Skar når de opptrer i liveformat. Skar (keyboards) er ellers sentral i indie-favoritten Highasakite.

Offentliggjøringen av vinnerkampanjen i årets Reklame for Alvor foregår torsdag ettermiddag 15.30-17.00 i Atriet på DogA.

Foto: Agnete Brun