Tonje Jæger i Art Directors Club-jury

Creative Director og Senior Designer i Scandinavian Design Group (SDG), Tonje Jæger, skal tjenestegjøre i designjuryen for prestisjetunge ADC 96th Annual Awards.

81060 60063 original
Tonje Jæger, Senior Designer og Creative Director i Scandinavian Design Group.

The Art Directors Club er en av verdens første ikke-kommersielle organisasjoner til å hedre kommersiell kreativitet, og er den eldste bransjeprisen i verden som har foregått uten avbrudd. Tirsdag ble juryene i Digital og Design i den verdensomspennende konkurransen ADC 96th Annual Awards annonsert, med 28 kreatører fra 13 land og en 50/50-fordeling av kjønnene.

Tonje Jæger, kreativ leder i SDG, har blitt hentet til Design-juryen. Selve juryeringen foregår i to steg: en online-del som starter i begynnelsen av februar, hvor jurymedlemmene hver for seg vurderer og gir arbeidene poeng. Deretter møtes de for selve juryeringen på Bermuda i mars.

– Jeg syns det er superstas å bli invitert. Håper på inspirerende, faglige diskusjoner og gleder meg til å få dykke ned i noe av det beste som er produsert av design, i verden, i året som har gått, sier Jæger til kreativtforum.no.

Managing Director i SDG, Jannicke Øiaas, er også fornøyd.

– Vi synes selvfølgelig det er veldig gøy at vår kreative leder blir invitert til være med å juryere arbeidene. Hun vil på mange måter representere den skandinaviske designtradisjonen, som eneste nordboer i juryen. Gøy for Norge. Gøy for bransjen. Gøy for Scandinavian Design Group.

Det er fem kategorier i ADC 96th Annual Awards: Advertising, Design, Digital, Motion og Integrated. De øvrige juryene offentligjøres innen kort tid. Deadline for innlevering av konkurransebidrag er 31. januar 2017. Prisutdelingen foregår i New York 8. mai.