Toppdesigner til Vårt Land

En av Norges mest prisbelønte grafiske designere skal lede utformingen av Vårt Land, på alle plattformer.

84435 a6f9b original
Designsjef Aud Gloppen (i midten), her sammen med sjefredaktør Åshild Mathisen (t.v.), kulturredaktør Alf Kjetil Walgermo og kommersiell direktør Ingrid Erøy Fagervik. Foto: Erlend Berge

Aud Gloppen. Foto: Erlend Berge / Vårt Land

– Jeg gleder meg til å ta fatt. Det er spennende og utfordrende å skulle utforme et helhetlig visuelt uttrykk for alt det Vårt Land står for, sier Aud Gloppen som blir Vårt Lands nye designsjef fra 1. september.

Gloppen er flere ganger prisbelønt bokdesignere. Blant hennes mest kjente designuttrykk finner vi Bokklubbens Verdens Hellige Skrifter, hun utformet Bibelselskapet/Verbums trebinds utgave av Bibelen i skjønnlitterær form, og hun var hovedansvarlig for Morgenbladets redesign og overgang til tabloid i 2001. Hun var med på å starte designfirmaet Blæst, og er nå også professor II i redaksjonell design ved NTNU Gjøvik.

I tillegg til papiravisen skal hun ha en hånd med i utformingen av Vårt Lands nettutgave, hun vil bidra til designet på Vårt Land Forlags bøker, og hun skal være med i arbeidet med tidsskriftet Strek, som hun allerede har laget designgrunnlaget for.

– Min hovedoppgave blir å omsette Vårt Lands oppdrag til et visuelt språk som er i samklang med avisens grunntanke. Avisdesign er mer dynamisk enn bokdesign, som jeg har mest erfaring med. Men det grunnleggende er å skape leserinnganger som faktisk stemmer med innholdet, forteller hun.

Sjefredaktør Åshild Mathisen er meget fornøyd med å få Aud Gloppen inn som hovedansvarlig for Vårt Lands visuelle uttrykk.

– Vi er stolte over at hun blir vår nye designsjef. Jeg er overbevist om at Aud Gloppen vil gi papiravisa vår det uttrykket som løfter kvalitetsjournalistikken vår i en digital tid. Visuell profil er en sentral del av vår merkevarebygging, og da er det en stor glede å få en design-nestor som Aud med på laget.