Traktor skal lage reklame i Skandinavia

Det legendariske California-situerte regikollektivet Traktor signerer med det svenske produksjonsselskapet Giants & Toys for det skandinaviske markedet.

82074 c3491 original
Send in the Clowns: Traktor tar seg liten tur på strandpromenaden.

Regikollektivet Traktor har holdt på siden 1998 og består av fem svensker og nordmannen Ole Sanders, med base i Los Angeles. De har så mange priser og æresbevisninger at det blir vanskelig å oppsummere, men i korte, brutale trekk har de hentet hjem circa 25 løver i Cannes (hvorav 2 støvete Grand Prix og 2 ferske løver i 2015 for Heineken/W&K Amsterdams «The City» der Sanders sto for regien), en Emmy-seier (for Fed Ex' Super Bowl-reklamefilm fra 2006) og en Grammy-nominasjon. I 2010 var Traktor på omslaget av filmproduksjonsbibelen Shots for å markere at de gjennom årene hadde hatt 100 filmer med på show-reelen.

En Traktor-ferskvare som er verd å nevne er Dos Equis-konseptet «The Most Interesting Man in the World», som de nylig overtok, og de har dessuten laget to av filmene til søndagens Super Bowl.

Deler av kollektivet har nå flyttet hjem til Stockholm og vil basere virksomheten i Skandinavia gjennom Giants & Toys, et produksjonsselskap som startet opp for to år siden og ledes av administrerende direktør Calle Isberg.

– Magisk kult! Det er som å starte band med Rihanna eller å ha Zlatan på fotballaget sitt. Traktor har hatt innflytelse på hele reklameverden og det skal bli utrolig morsomt og inspirerende å begynne å jobbe sammen, sier Isberg til kreativtforum.no.

Giants & Toys har for øvrig nettopp åpnet avdeling i Oslo, ledet av Magnus Castracane.Annonse: