Tre glade menn

Glade, litt overrasket, overveldet og ydmyke. Det oppsummerer ledernes sinnstemning i de to mestvinnende byråene etter Gullblyanten.



Kitchen er etter opptellingen av gårsdagens utdelte priser beste byrå fjerde år på rad, men med McCann hakk i hæl. Faktisk er McCann så nære at Kampanje.com i går kveld utropt byrået til vinner (mens den offisielle prisstatisikken sier Kitchen).

Stang inn
Haakon Dahl, daglig leder og konsulent i Kitchen, var strålende fornøyd med kveldens resultat. Et resultat som var bedre enn han hadde forventet før kvelden startet.
– Vi er litt heldige i år altså, det er mye stang inn, så vi er kjempeglade for at det gikk som det gikk i kveld. Det var vel ikke helt forventningene våre, så vi er overveldet over at det gikk så bra, sier Dahl.

Går det dere for enda et år i toppen av statistikken?
– For oss er det ikke viktig å være absolutt best hvert år. Men det er viktig for oss å være blant de tre beste over tid, det er viktig og er en målsetting for oss. Og jeg synes vi har fått veldig god uttelling i år, så i år skal vi være storfornøyd. Jeg vet jeg ble oppfattet som litt arrogant da jeg sa at jeg følte vi fikk litt dårlig uttelling i fjor, mens i år er det omvendt. I år føler jeg at vi har fått veldig godt betalt, forsetter han.

Glade direktører McCann gjorde solid revansj på Gullblyantkvelden, og klatret fra fjorårets skuffende 10. plass til å puste Kitchen helt oppi nakken.

Administrende direktør i McCann Worldgroup, Thomas Høgebøl, var glad og stolt. Også han syntes årets Gullblyant hadde gått over all forventing.
– Vi er veldig, veldig godt fornøyde. Vi hadde veldig små forventinger til kvelden og så vinner vi i mange kategorier, og vi vinner mye. I fjor hadde vi også små forventinger til Gullblyanten, men den ble allikevel dårligere enn hva vi hadde håpet på. Årets gullblyant derimot ble bedre enn hva vi hadde drømt om. Vi er kjempefornøyde, sier han.

Administrerende direktør i McCann reklamebyrå, Terje Banken, var også en glad mann i går kveld.
– Jeg er utrolig ydmyk og utrolig glad i kveld. Det var så mange flinke folk hos oss som virkelig jobba skjorta av seg i fjor. Tatt i betraktning hvor mye vi jobbet pitch og strategi i fjor, så er det reellt sett egentlig et halvt år med reklameproduksjon vi ser resultatene av i kveld. Det å få en sånn uttelling som dette på det arbeidet gjør meg utrolig stolt og utrolig glad. Dessuten jobber 4 av 6 av de unge talentene som gjorde det bra i kveld hos oss. Det er vi selvfølgelig også veldig stolte av, sier han til KF.

En interaktiv gjeng McCann gjorde nesten rent bor i kategorien interaktiv, men mest imponert er Banken over bredden på kategoriene McCann hevder seg og vinner i.
– Det som er kanskje mest hyggelig å konstantere i år er at vi vinner i de virkelig store og viktige kategoriene. Interaktiv er fantastisk viktig og der raner vi bransjen og tar omtrent alt. Vi gjør det bra i film og veldig bra i flermediale kampanjer. Alle kategorier er viktig, men det er klart at noen er tyngre enn andre, og disse er det spesiellt gøy å vinne priser i, sier han.

Bekreftelse Thomas Høgebøl er både glad i konkurransen som sådan og veldig glad for at McCann nå er tilbake på det nivået de har ambisjoner om å være på.
– Gullblyanten er og kommer alltid til å være veldig viktig for oss alle sammen. Vi i McCann har som ambisjon å være blant de tre beste byråene på Gullblyanten alltid. Det å være det er en fin bekreftelse på at vi driver godt. Hadde vi ikke markert oss godt i år hadde vi hatt litt å tenke på, så dette var en hyggelig bekreftelse.

Prisoversikt:
Kitchen: 4 gull, 3 sølv, 11 diplomer
McCann: 3 gull, 5 sølv og 12 diplomer
DDB Oslo: 1 gull, 2 sølv og 10 diplomer
Try: 1 gull, 1 sølv og 10 diplomer
Bates United: 1 gull og 2 diplomer
Dinamo: 1 gull og 1 diplom
Scandinavian Design Group: 1 gull og 1 sølv
Kikkut: 1 gull
Pål Høyer-Andreassen og Magnus Høgberg Hansen: 1 gull
SMFB: 3 sølv og 8 diplomer
Virtual Garden: 1 sølv og 1 diplom
Jimmy Royal: 1 sølv
2008scandinavia 2 diplomer
Grey: 1 diplom
Saatchi&Saatchi: 1 diplom
Mediafront: 1 diplom
Racecar: 1 diplom
Fruitcake: 1 diplom
Martin Kvamme/Oslo Collective: 1 diplom
Ernö: 1 diplom
Stig og Stein: 1 diplom
Supertanker: 1 diplom