Tre norske Sabre-nominasjoner

Trigger kan bli årets kreative PR-byrå i EMEA-regionen for andre år på rad (med mer til), mens GK og ITEO Consulting kjemper i finalen om å blir kåret til Nordens beste PR-byrå.

73858 6a522 original
Trigger-teamet under 2015 Global Sabre Awards: Bente Kvam Kristoffersen, Markus Eckbo Endresen, Magdalena Kamøy samt en representant for Sabre Awards til høyre i bildet.

Som eneste nordiske PR-byrå er Trigger i finalen når de beste kreative PR-byråene i Europa skal kåres i Berlin 25. mai. Trigger er nominert i kategorien 2016 EMEA Creative PR Consultancies of the Year, sammen med byråer som Dynamo (UK), M&C Saatchi Sport & Entertainment (M&C Saatchi Group), Kaper (UK) og Unity (UK).

Dersom Trigger vinner kategorien, går de videre til Global Sabre Awards, og dermed kan byrået forsvare topplasseringen fra tilsvarende konkurranse i 2015, der byrået gikk helt til topps som verdens beste kreative PR-byrå.

– Uansett hvordan det går i Berlin er vi inne på topp fem over de beste kreative PR-byråene i EMEA-regionen [Europa, Midt-Østen og Afrika]. Vi er ekstremt glade for å hevde oss i toppen, for er det en ting som er sikkert, så er det at den internasjonale konkurransen er betydelig tøffere enn i fjor, sier Preben Carlsen, konsernsjef i Trigger.

GK og ITEO vs. Sverige

I kategorien 2016 Nordic PR Consultancies of the Year er Geelmuyden Kiese og Iteo Consulting nominert sammen med tre andre byråer, alle svenske: JKL/MSLGroup, Narva og Prime. Dette er en kategori de norske byråene har dominert de siste årene. Geelmuyden Kiese vant den i 2015, mens Gambit Hill Knolwton stakk av med seieren i 2014 før Trigger vant som første norske byrå helt tilbake i 2013.

– Det blir spennende å se om den norske dominansen fortsetter i den nordiske kategorien. Det hadde vært veldig moro hvis et relativt nytt og spennende miljø som ITEO Consulting vant denne gangen. Jeg krysser fingrene for dem, kommenterer Preben Carlsen.

Se alle de nominerte her.