Tre nye regissører til The Film Agency Oslo 

Anna Fredrikke Bjerke, Marius Viken og David Berget blir en del av The Film Agency Oslo.

– Det er fint å øke bredden i regi-stallen for å kunne løse et stort spekter av oppgaver i et stadig økende tempo. Vi er derfor superhappy med å introdusere våre tre nye regissører, forteller produsent Caroline Werring.

FA 2105 0094
Fra venstre: Marius Viken, David Berget og Anna Fredrikke Bjerke.

Anna Fredrikke Bjerke fremmer gjerne kvinnelige og andre underrepresenterte perspektiver i filmene sine. Hennes erfaring som fiksjons- og kortfilmskaper gir henne et solid grunnlag til å tre inn i reklamefilmens verden. Hun er en emosjonell filmskaper som balanserer både humor, visualitet og drama med lekenhet, forteller produsent Caroline Werring i The Film Agency Oslo.

Bjerke har tverrfaglig utdannelse fra Central St. Martins i London, og en master i Film & Gender Studies fra New York University. Hun er nå i utvikling med sin spillefilmdebut, samt en TV-serie. Regissørens siste fiksjonsprosjekt, kortfilmern «Eksponert» er nominert i kategorien beste film i årets utgave av Kortfilmfestivalen.

– The Film Agency Oslo bryr seg virkelig om regissørene sine, og verdsetter håndverket og samarbeid. Med deres veiledning ser jeg frem til å utvikle meg som regissør og pushe videre, sier Bjerke i en kommentar.

– En fantastisk grunn til å stå opp om morgenen

Marius Viken er stillsfotograf med en stil som kan beskrives som «clean», stemningsfull og stilistisk. Han liker følelsen av «visuell kontroll» i den grad det er mulig. Dette skal han nå overføre til reklamefilm på lettbente produksjoner, forteller Werring.

– Jeg har valgt dette yrket fordi kombinasjonen av å jobbe praktisk, kreativt og lage fine ting for og med andre, gir meg en fantastisk grunn til å stå opp om morgenen, kommenterer Viken.

– Godt å finne et hjem

David Berget er en erfaren og allsidig regissør og klipper. Han har bakgrunn fra både fiksjon og reklame, og har et fortellerspråk som er visuelt, menneskelig og moderne, ifølge Werring. Han har sin utdannelse fra AFI (American Film Institute) i Los Angeles

– David tror på god research og grundig forarbeide, og med sin erfaring som klipper kan han raskt se muligheter på opptak og i postproduksjon, sier Werring.

– Etter mange år som freelance føles det veldig godt å finne et hjem hos The Film Agency Oslo. Med et enestående team bak rattet, blir det gøy å ta fatt på både små og store prosjekter med inspirasjon og fortellerglede, sier Berget i en kommentar.