Tre regissører til Tangrystan

Satser på talenter og nye perspektiver med Caroline Johansen, Henrik Martin Dahlsbakken og Meriam Braanaas, som alle blir en del av filmproduksjonsselskapet.

91643 b0ec3 original
Bak fra venstre: Gry Sætre, Beate Tangre, Caroline Johansen og Henrik Martin Dahlsbakken. Foran: Andreas Grødtlien, Ida Thurmann-Moe og Cassandra Sadikin.

– 2018 har vært et år i forandringens tegn for Tangrystan, vi har testet ut nye folk og metoder, fått et større hjem og spisset regirekka. De gode historiene står fremdeles i sentrum, men regiperspektivet er tilpasset et marked i stadig forandring, forteller produsentene og grunnleggerne Gry Sætre og Beate Tangre.

– For det er ikke rom for å stå stille i dagens reklamemarked; tempoet øker og nye målgrupper kommer til. For å ta vare på kvaliteten i produksjonene må vi tenke annerledes, og velge teamet vårt ut fra en litt annen kravspec enn tidligere. I tillegg til å være gode historiefortellere, må regissørene ha innsikt i alt dette, og like det.

– Vi utvider nå kjernefamilien med tre nysignerte talenter, som også er gode eksempler på nettopp dette.

Caroline Johansen har regissert episoder av flere humortv-serier («Hvite gutter», «Lovleg»), og har bakgrunn fra blant annet impro-teater.

– Hun er dessuten alltid hands on på alt fra casting til scenografi, og kjenner en god cast så fort hun får øye på den. Hun er vår eneste kvotering, hun er nemlig Tangrystans eneste nordlending, sier produsentene.

Henrik Martin Dahlsbakken har allerede fem spillefilmer på reelen. Han er fersk i reklamesammenheng, og debuterte nylig i reklamebransjen med boktrailer for Try og Gyldendal.

– Henrik Martin er ustoppelig og har stort sett stått på sett siden han var konfirmant. Han sover aldri, men powernapper når han kan, som på bilder, sier Sætre og Tangre.

Meriam Braanaas har film-master fra LA og regiass-erfaring fra Traktor-gjengen, og hun reklamedebuterte her hjemme med et dokumentarisk prosjekt for NSB og GK.

– Meriam er den beleste som alltid har en velbegrunnet og gjennomtenkt løsning på prosjekter, sier Sætre og Tangre.

Ellers kan filmprodusentene fortelle at regiduoen Ida&Andreas (Ida Thurmann-Moe og Andreas Grødtlien) nå også går inn på eiersiden.

– Selv om basisen for prosjekter endres, om det er et stunt som ligger i bunnen, et opprop (som 114-kampanjen for DnB), eller et klassisk filmmanus, så er fellesnevneren en historie som skal fortelles. Og her står vi stødig med et bredt lag av historiefortellere for alle flater, om det er fiksjon, dokumentar, stunt eller … komiske gif-er, avslutter produsentene.