Tre sølv og én bronse

Norsk pakningsdesign ble hedret under Pentawards i Shanghai sent onsdag kveld. Dinamo Design, Tank og Strømme Throndsen ble premiert med hvert sitt sølv, mens DesignersJourney vant bronse.

8877 2db5c original
8878 65b2f original
8879 d5b98 original
8880 fce59 original
8881 5e109 original
8882 975f2 original
8883 7c7d5 original

Den nye ølserien fra Macks Ølbryggeri AS, utviklet av Tank, ble torsdag kveld hedret med sølv under prestisjetunge Pentawards på Expo i Shanghai.

Hedret ble også Dinamo Design, som vant en tilsvarende pris for sitt arbeid for Priors Litt av en kylling-serie, mens Strømme Throndsen fikk sølv for designet til pasta- og juiceproduktene fra Jacobs. DesignersJourney vant på sin side bronse for sitt design på vinprodusenten My Worlds bag-in-box.

Økende interesse.
Utdelingen av pakningsprisen foregikk på den belgiske paviljongen under Expo i Shanghai.
– Dette er naturligvis veldig stort for oss, sier Bjørn Viggo Ottem i Tank.

– Oppmerksomheten vi får her nede er et resultat av en langsiktig og bevisst satsing på identitets- og pakningsdesign fra vår side. Det siste året har det vært stadig økende interesse internasjonalt for det vi driver med hjemme i Tromsø.

Fjær i hatten. Hos Dinamo Design er de også strålende fornøyd.
– Det er viktig for oss at vi hevder oss uten for Norge. Det gir en inspirerende fjær i hatten å vite at arbeidene våre holder en høy internasjonal standard, forteller teamet bak designet, Kristine Lillevik, Caroline Dahlstrøm, Lena Stølen og Britt Øyo-Lærdal.

Pentawards er verdens første internettbaserte kåring som ene og alene fokuserer på pakningsdesign. Prisen har fem ulike kategorier, drikke, mat, kosmetikk, luksus og andre, som igjen er delt inn flere underkategorier.

Dette er en kraftig oppdatering/omskrivning av en artikkel publisert tidligere i dag, der vi kun hadde fått med oss én av vinnerne.