Edge Branding har blitt lærlingbedrift – får tre nye med på laget

Merkevarebyrået Edge Branding blir lærlingbedrift og møter høsten med hele tre nyansatte.

Nyansatte Edge Brandingx
Nye lærlinger i Edge Branding: Amund Bråten Østland, Martine Nicander og Lamek Berhe.

– Kompetanseutvikling har alltid vært viktig for oss, sier byråleder Yvonne Aasbø. – Alle ansatte har en «kompetansebank» der 10 prosent av arbeidstiden kan brukes til nettopp dette formålet. Det er flott å kunne bidra til å utdanne dyktig fagarbeidere også.

Det er to lærlinger som hadde sin første dag hos Edge 1. august. Lamek Berhe (18) skal ta fagbrev i IT-utvikling. Han bor med familien sin i Porsgrunn og kom fra Eritrea for fire år siden. Han snakker allerede godt norsk og viser en sterk interesse for IT-utviklingsfaget.

– Jeg synes det er veldig spennende å lage nettsider. Det er det jeg driver med på fritiden, forteller Lamek. – At jeg nå kan ha det som jobb er kjempegøy. Jeg gleder meg til å lære mye av mine kollegaer her i Edge.

Den andre lærlingen heter Amund Bråten Østland (17). Han skal ta fagbrev i medieproduksjon. Amund er fra Kragerø og gleder seg til han fyller 18 år i september og kan kjøre egen bil til jobben i Powerhouse.

– Jeg har laget film og tatt bilder så lenge jeg kan huske. Alle sparepengene mine har gått til å kjøpe kamerautstyr, forteller Amund, som også har en egen YouTube-kanal: Lillebror Media. – Edge var førstevalget mitt som lærlingbedrift. De er skikkelig kreative og flinke!

Amund skal jobbe med filmproduksjon og animasjon, med kreativ leder Thomas Flogstad som mentor.

– Det er lett å se at Amund er lidenskapelig opptatt av faget. For ham er ikke dette bare et yrke, men en hobby. Det er avgjørende for å bli skikkelig god, sier Thomas.

Fra mote til grafisk design

Designgjengen til Edge styrkes også. Martine Nicander (34) er fra Larvik og bosatt i Åsgårdstrand med mann og to små barn. Hun har bakgrunn som motedesigner og har jobbet med mote hos både Varner og Iben. Etter flere år i bransjen bestemte hun seg for å bytte beite, og utdannet seg til grafisk designer.

– Jeg ønsket å fortsette med å jobbe kreativt og visuelt, men i et fag der det er kort vei fra idé til resultat. Og så er det så stor variasjon innen grafisk design – både når det gjelder fysiske og digitale flater, samt bransjer og bedrifter, forteller Martine. – Jeg brenner for å hjelpe merkevarer å ta ut sitt potensial, og uttrykke sin egenart på en tydelig og attraktiv måte.

– Vi ønsker Lamek, Amund og Martine hjertelig velkommen til oss!, avslutter Yvonne.

Om Edge Branding

Edge Branding er et full-service byrå som holder til i Powerhouse Telemark, Porsgrunn. Byrået leverer tjenester innen markedsføring, design, reklame og digitale løsninger. Byrået har 14 ansatte, og er ledet av Yvonne Aasbø. Rising er hovedaksjonær og Elin Tufte Johansen er styreleder.