Tre til jurytjeneste i Cannes

I år er det kun tre jurymedlemmer som blir sendt fra Norge til det sørlige Frankrike. Les hvorfor og om hvem de utvalgte er.

11118 a584d original

I år har Norge fått tre juryplasser til disposisjon under Cannes Lions: Stian Johansen fra Try skal sitte i filmjuryen, Christian Aune fra MediaFront skal juryere i Cyber, mens Jørgen Holst fra Saatchi og Saatchi skal skille klint fra hvete i kategori for radio.
– Det er selvfølgelig først og fremst en ære å få være med å juryere film i Cannes. Siden jeg fikk beskjeden for et døgn siden har følelsene svingt mellom både spenning og angst, men først og fremst pur glede, sier Stian Johansen til kreativtforum.no.

– Jeg er veldig spent på nivået og hva slags type jobber som dukker opp i år. Synes siste års utvikling på film i Cannes har tendert til å likne kunstprosjekter med store budsjetter, så det blir spennende å se om man kan være med å sette gode kommunikasjonsideer tilbake på kartet, fortsetter han.



– Dette blir veldig kult. Det er jo selvsagt gøy med Cannes på alle måter, men det er noe helt annet å sitte og høre på arbeider og prate om dem, enn bare å ligge på stranden. Jeg gleder meg til å møte flinke kreatører, høre hvordan de bedømmer jobber og hva de liker og hater, sier Jørgen Holst.



– Det er selvfølgelig en utrolig stor ære å bli valgt ut til å være med å representere Norge i Cannes. Jeg ser frem til en uke med mye inspirasjon, både gjennom alle jobbene som skal bedømmes, men også gjennom å få diskutere fag med folk som klarer å «knekke koden» år etter år. Å få satt utfordringene/ mulighetene vi har i Norge i perspektiv med andres erfaringer i utlandet, er utrolig viktig for å øke bevisstheten rundt det vi driver med i Norge, og mulighetene som ligger her, sier Christian Aune.



Færre enn i fjor. De siste årene har Norge sendt fire jurymedlemmer, men i år er det kun tre stykker som kan dra. Grunnen til det er at Norge har vunnet for få priser den siste tiden.
– Capa er stolt representant av Cannes Lions festivalen, og blir enda mer stolt av å sende disse tre erfarne gutta som jurymedlemmer til festivalen. Vi er sikre på at både Film- Cyber- og Radio-juryen vil dra nytte av deres lange erfaring og høye kompetanse. Vi takker også Kreativt Forum for hjelp i forbindelse med nomineringen, sier prosjektleder Vibeke Jacobsen.

Les mer om festivalen på www.canneslions.com.