Trekker «Titanics ti liv»

Nordisk film trekker «Titanics ti liv» fra konkurransen etter at «Mannen som elsket Yngve» ble nominert i samme kategori til årets Amanda.

9758 e0d17 original

Det er kontroverser rundt sjangerkriteriene i kategorien barne- og ungdomsfilm etter at årets Amanda-nominasjoner ble offentligjort tidligere i uken. Nå trekkes «Titanics ti liv» som en protest på at Mannen som elsket Yngve er nominert i samme kategori.

Produsent Cornelia Boysen i Nordisk Film ønsker seg nå en diskusjon rundt sjangerkriteriene. Hun bruker blant annet nominasjonen av filmen «Izzat» i barne- og ungdomskategorien i 2006 og utelatelsen av «Fritt Vilt» fra samme kategori i fjor som eksempel på at noe er galt med kategoriseringen.

– «Mannen som elsket Yngve» er ingen utpreget ungdomsfilm. Den er laget for et bredere publikum, sier Boysen til NRK kulturnytt.

Uenig Ole Martin Hafsmo, regissør av ungdomsfilmen «Switch», er ikke enig. Han sier til NRK kulturnytt at han mener «Mannen som elsket Yngve» veldig tydelig er en ungdomsfilm. Han er derimot enig i at det kan være spennende med en jury bestående av barn og unge selv til neste års juryering, noe Boysen foreslår som et alternativ til dagens jurypraksis. Dette gjøres i dag blant annet i filmfestivalen i Berlin.

– Jeg er enig i at prisen i dag er litt utydelig, og synes det er en kul idè med en barne- og ungdomsjury. Barn er kanskje mer kvalifisert til dette enn det voksne tror. En slik jury kunne ha bidratt til å gjøre prisen tydeligere, tror Hafsmo.