Trier nominert for 4. gang til Nordisk råds filmpris

Joachim Triers kritikerroste «Thelma» er den norske kandidaten til Nordisk råds filmpris 2018. Dette er fjerde gangen regissøren er nominert. Han vant samme pris i 2016 med engelskspråklige «Louder than Bombs».

90319 ad6ae original

Fem land, fem filmer, én pris. Regissør og manusforfatter Joachim Trier er nominert sammen med manusforfatter Eskil Vogt og produsent Thomas Robsahm for «Thelma» (2017). Det er Triers fjerde nominasjon og Eskil Vogts femte («Reprise» (2006), «Oslo 31. august» (2011), «Louder Than Bombs» (2015), og for Vogts del: «Blind» (2014)).

De konkurrerer med én film fra hvert av de øvrige nordiske landene om den gjeve filmprisen.

– Det er en stor anerkjennelse og vi er utrolig glade for at juryen valgte «Thelma» som kandidat til Nordisk råds filmpris, sier Trier, Vogt og Robsahm.

Den norske juryen består av Inger Merete Hobbelstad, Kalle Løchen og Britt Sørensen. I sin begrunnelse sier de blant annet: «I Thelma bruker regissør Joachim Trier grep fra skrekkfilm og eventyr for å fortelle historien om den ensomme, lengtende og sanselige Thelma, i en film som også er en overbevisende skildring av spenningen mellom undertrykkelse og undertrykket. Kreftene som holder igjen, står mot behovene som trenger seg frem, og er fryktinngytende når de får fritt utløp.»

De øvrige nominerte filmene er danske «Vinterbrødre» (regi: Hlynur Pálmason), finske «Armomurhaaja» (regi: Teemu Nikki), islandske «Kona fer í stríð» (regi: Benedikt Erlingsson) og svenske «Ravnene» (regi: Jens Assur).

Nordisk råds filmpris er på 350.000 DKK og gis til en film som utmerker seg ved sin høye kunstneriske kvalitet og sterke forankring i den nordiske kulturen.