Unghjelp får drahjelp av Trigger og Bielke+Yang

Unghjelp er en organisasjon startet av ungdom for ungdom. Deres visjon er å hjelpe unge mennesker som sliter i hverdagen. Nå skal Trigger i samarbeid med Bielke+Yang hjelpe dem med å bryte ned tabuer knyttet til psykisk helse.

40486 f7214 original
40489 e7b75 original
40492 ef6e4 original
40495 b4624 original

UngHjelp ble startet i 2012 av fem ungdommer i alderen 17-19 år. De slet med psykiske problemer og savnet en arena der de kunne møte andre i samme situasjon. Løsningen ble en nettside, unghjelp.no, hvor ungdom kan dele sine historier og erfaringer med hverandre. På nettsiden finnes det også en chattetjeneste, Ungdomshjelpen, der ungdom kan chatte med frivillige fra UngHjelp som selv vet hva det vil si å slite med psykiske problemer.

– Første gang jeg møtte UngHjelp, ble jeg slått i bakken av all godheten de viser for ungdom som har det vanskelig. Vi snakker om unge mennesker som har tatt tak i sin egen situasjon og snudd det til noe viktig og positivt. Kun fordi de har et genuint ønske om å hjelpe andre. Derfor er vi svært takknemlige for at vi får lov til å hjelpe UngHjelp med å bli større og viktigere, slik at de kan nå ut til og hjelpe enda flere unge mennesker som har det vanskelig, sier Preben Carlsen i Trigger.

Stemt fram av de ansatte

Trigger jobber pro-bono for UngHjelp, og har også bidratt med større pengebeløp for å finansiere utviklingen av ny designprofil, nettsider og produksjonen av en ny film til nettsidene.

– Alle som jobber i Trigger har stemt frem UngHjelp som det prosjektet vi ønsker å bruke både tid og penger på. Dermed var det ingen tvil om UngHjelp skal være vårt viktigste samfunnsansvarsprosjekt. Gjennom å bruke vår kompetanse til å skape kommunikasjon som engasjerer, skal vi bygge UngHjelp større og viktigere i årene som kommer. Vi ser virkelig frem til å jobbe med UngHjelp i lang tid fremover, sier Carlsen.

Viktig med tillitsfull profil

Trigger har samarbeidet med sine gode venner i Bielke+Yang for å utforme ny visuell profil og nettside. For designbyrået har det vært inspirerende og meningsfylt å jobbe med ungdomsorganisasjonen. De understreker at UngHjelp har gitt innsikt i et aktuelt og vanskelig tema som ikke kan få nok oppmerksomhet.

– Det å skape en tilnærmelig og tillitsfull profil har vært viktig og det har vært avgjørende å presentere innholdet på en inkluderende og involverende måte, slik at de unge brukerne enkelt kan identifisere seg med siden. Ved hjelp av gode samarbeidspartnere på innhold, film, foto og utvikling har vi oppnådd et helhetlig resultat vi er stolte av, sier Martin Yang Stousland i Bielke+Yang.

Fin opplevelse

Grunnlegger og daglig leder i UngHjelp er 18 år gamle Kathrine Dollst Kvinnsland fra Stavanger. Hun visste ingen ting om kommunikasjonsbransjen eller Trigger da de tok kontakt.

– Det har vært en utrolig fin opplevelse å få jobbe med Trigger og Bielke+Yang. De er en flott gjeng som har støttet oss, motivert oss og hjulpet oss med å spre budskapet vårt. Sammen har vi vokst og lært mye. De er store forbilder for oss i UngHjelp, sier Dollst Kvinnsland.

  • Design: Bielke+Yang
  • Utvikling: Wiiknight
  • Foto & film: Paulsen&Kleiberg
  • Foto: Christoffer Johannesen