Trio lanserer nytt filmproduksjonsselskap og lover «edgy reklamefilmer»

Christian Bastiansen, Bård Røssevold og Anette Sandbu slår seg sammen som Fersken Film, et «boutique produksjonsselskap som produserer edgy reklamefilmer» ifølge dem selv.

Ferskenfilm folka 4310
Fra venstre: Bård Røssevold, Christian Bastiansen og Anette Sandbu. Foto: Bård Gundersen

Fersken Film er opprettet på initiativ av produsent og daglig leder Anette Sandbu, som etter åtte år i filmbransjen fikk en visjon om å samle unge filmtalenter med ulik bakgrunn til et fagsterkt og nytenkende miljø.

– Slik ble Fersken først til i 2018, men da som et filmkollektiv, forteller Sandbu. Idé- og samarbeid stod sentralt, og kollektivet bar frukter.

Sandbu har 13 års erfaring, både fra ulike produksjonsselskaper, freelance og fra byrå. I 2021 avsluttet hun sin stilling som produsent i Geelmuyden Kiese for å starte for seg selv.

– Nå tar Fersken det naturlige steget videre til et fullverdig produksjonsselskap, sier Sandbu.

Hun sier hun så behovet for å lage et produksjonsselskap som beveget seg i takt med utviklingen av bransjen. Et sted hvor det ikke bare skal produseres, men også engasjere og provosere.

– Jeg ønsket å skape et sted hvor åpenhet, kommunikasjon og kreativitet er i harmoni med hverandr, sier Sandbu.

– En unik historieforteller

Ifølge Sandbu begynte hun med å plukke regissører fra øverste hylle.

– Dette er to regissører jeg har sett opp til lenge. Bård Røssevold har jeg kjent siden vi jobbet sammen på en produksjon i 2010. Han er en unik historieforteller. En meget visuell regissør med unikt øye for det emosjonelle og det menneskelige i historiene. Stilen hans er tydelig cinematisk samtidig som han evner å få frem det beste i skuespillerprestasjonene, sier Sandbu.

– Fersken film er en ambisiøs og fryktløs gruppe med kreative som er sultne på å skape noe nytt og spennende. Dette appellerte veldig til meg. Jeg ser det som en gylden mulighet til å skape noen fantastiske filmer som har den nerven og menneskelige touchen som jeg er opptatt av, sier Røssevold.

– Inspirert av amerikansk kultur og estetikk

Ferskens andre regissør er Christian Bastiansen, som kommer fra One Big Happy Family.

– Bastiansen har den eksepsjonelt unike balansen mellom edgy og jordnær, forteller Sandbu. – Han er tydelig inspirert av amerikansk kultur og estetikk, og personlig er jeg veldig fan av hvordan han blander sitt eget eksklusive og kunstneriske uttrykk med populærkultur.

Til sammen har trioen jobbet med de aller største annonsørene i bransjen; Telenor, Rema 1000, Kondomeriet, Telia, Nsb, Norsk tipping, Statoil, Orkla, Sunniva, Kari Traa, Visit Norway, SAS, Spar, Nico & Vinz & Arif.

– Dette blir gøy, sier en entusiastisk Christian Bastiansen.

www.ferskenfilm.no