TRY Motion inn i uendeligheten

TRY Motion og deres regissør og motion designer Rebecka Taule ble håndplukket til å bidra på flere scener i den nye dokumentaren «A Trip to Infinity» på Netflix.

Infinity Still

Room608 var skaperne bak dokumentaren «A Trip to Infinity» som inviterte fremragende motion designerne og animatører fra hele verden til å bidra på filmen.

– Vi lette etter de beste motion designerne over hele verden, og TRY Motion skilte seg ut. Rebecka Taule og Henrik Reistad er artister som får en linje, sirkel eller et tall til å bli visuell poesi, og vi ser frem til å jobbe med de igjen, sier Jon Halperin i Room608.

TRY Motion
Henrik Reistad, Rebecka Taule og Johanne Lund i TRY Motion.

I dokumentarfilmen får vi innblikk i konseptet rundt uendelighet gjennom eminente matematikere, partikkelfysikere og kosmologer som dykker ned i uendeligheten og dens tankevekkende implikasjoner for universet.

TRY Motion og Rebecka fikk i oppgave å visualisere noen av de mest kompliserte vitenskapelige og matematiske teoriene. De fikk mye spillerom og kreativ frihet.

– På enkelte sekvenser var det spennende og utfordrende å visualisere noe som faktisk ikke kan visualiseres. Enhver løsning ville vært uriktig, selv om man tenker på det som en forenkling. Derfor måtte det konseptuelle nivået holdes såpass abstrakt, så det ikke kunne oppfattes feil i forhold til den faktiske matematikken som på sitt vis forklarer uendelighet, sier Taule.

– Det var en spennende erfaring å jobbe med et produksjonsselskap basert i New York der alle møter foregikk online, ofte med deltagere fra tre ulike tidssoner. Både produsent og regissør var også ekstremt profesjonelle, med stor forståelse for faget og ikke minst var de skikkelig hyggelige, sier Johanne Lund, produsent i TRY Motion.

Dokumentaren er en samproduksjon mellom Room608 i New York og MakeMake i Los Angeles og hadde premiere på Netflix 26. september.

Se traileren på Youtube.