TRY kjøper Beining & Bogen  og inntar app-markedet

TRY kjøper Beining & Bogen, et selskap som er spesialisert på design og utvikling av native apper. – De er et naturlig tilskudd til vårt fagmiljø, sier Emilie Nøss Wangen, daglig leder i TRY Dig.

Beining og bogen
Fra venstre: Emilie Nøss Wangen, leder TRY Dig, Andreas Beining (Beining & Bogen), Håkon Bogen (Beining & Bogen), Kjetil Try konsernsjef i TRY.

Beining & Bogen har vært en sentral aktør innen apputvikling siden 2016, med prosjekter som inkluderer smarthusløsninger i samarbeid med Datek Wireless og utviklingen av apper for Kolonial.no, Fagforbundet, og Godt Brød. Byrået har 12 ansatte, en gjennomsnittlig omsetning på 18 millioner kroner og et resultat på 3 millioner kroner i snitt de siste årene, Nå har selskapet store forventninger til partnerskapet med TRY, der selskapet fortsatt skal operere som et eget merkevare under paraplyen til TRY Dig, TRYs teknologi- og designselskap. 

– Vi har fulgt Beining & Bogen over tid og er imponerte over deres faglige styrke og vekst. De er et naturlig tilskudd til vårt fagmiljø, spesielt innen apputvikling, sier Emilie Nøss Wangen, daglig leder i TRY Dig.

– Integrasjonen i TRY gir oss tilgang til bredere kompetanse og større ressurser, noe som vil støtte vår vekst og utvikling videre, sier Andreas Beining, daglig leder i Beining & Bogen. 

– Kundeopplevelser i native apper, blir for svært mange kunder bare en viktigere og viktigere kanal. Da er viktig å levere høy kvalitet på kode og designsystem. Vi ser frem til å jobbe tett med TRY og TRYs kunder på dette fremover, sier Håkon Bogen, teknologisjef i Beining & Bogen 

Vil fortsette å undervise

Begge gründerne i Beining & Bogen har de siste årene forelest ved Høyskolen Kristiania / Westerdals i apputvikling og på Høgskulen i Volda i grensesnittdesign ved siden av jobben i selskapet, og dette arbeidet skal fortsette.