Tundra* til Fus!

Den multidisiplinære regi- og kunstnerduoen Espen Haslene og Karine Faou har signert med FUS!

TUNDRA PRESS PICTURE
Fra venstre: Glenn Huth Mæland, Karine Faou, Espen Haslene og Henrik Zwart. Foto: FUS!

– Å sette merkelapper på regissører kan av og til tydeliggjøre for kundene våre hva slags jobber regissørene er egnet til. Med Tundra* er dette spennende oppgave for en produsent, sier daglig leder Glenn Huth Mæland. – Jeg tror de beskrives best som at de løser oppgaver som krever en unik formforståelse og at de jobber i krysningspunktet mellom kunst, historiefortelling, teknologi, opplevelse og underholdning. Vi har allerede rukket å gjøre et prosjekt sammen for ESSO, i samarbeid med NORD DDB.

Det er et stort spenn i Tundra*s arbeider. De har jobbet med kunder som Mulberry, Red Bull og Alexander McQueen, og artister som Lana Del Rey, Iggy Pop og Arctic Monkeys. Alt fra å animere utenomjordiske stippere, lage danseforestilling på Dansens Hus til å arrangere Cliff Diving-mesterskap på Operaen. Prosjektene har mottatt en rekke priser, blant annet i Promax, Cannes Lions og Visuelt, samt filmer vist på internasjonale filmfestivaler.

– En arena for kreativ frihet

– FUS! skal være en arena for kreativ frihet, der det er rom for å leke med forskjellige produksjonsmetoder og formater. I 2022 åpnet vi animasjonsavdeling, med fokus på todimensjonal, analog animasjon. Våren 2023 hadde vi allerede vunnet Beste Nordiske Animasjon på Minimalen og gull i Visueltprisen 2023. Å få Tundra* med på laget kjennes ut som en helt optimal komplimentering, sier kreativ produsent og regissør Henrik Zwart.

– Vi trives allerede veldig godt i FUS-familien, og som Henrik sier er det viktig å ha et miljø hvor en føler seg fri til å være kreativ. Det har vi funnet i FUS!, sier Espen Haslene i Tundra*. – Vi søker alltid etter å lage unike uttrykk for hvert oppdrag og det kan være alt fra håndtegning til 3D til å henge i fjellveggen med et kamera, avslutter Karine Faou.

Tundra* representeres av FUS! både på live action og animasjon. Se eksempler på prosjektene deres her og her.