Tuva Novotny velger Oslo Assembly

Regissør Tuva Novotny er nå tilgjengelig hos det fremdeles temmelig ferske produksjonsselskapet Oslo Assembly.

94264 78ce5 original
Tuva Novotny skal regissere reklamefilm hos Oslo Assembly.

Tuva Novotny har vært en historieforteller hele livet, og som skuespiller debuterte hun allerede som 16 åring. Siden den gang har hun spilt i nær 70 film- og TV-produksjoner, fra «JallaJalla» og «Kongens Nei» til internasjonale blockbusters som «Eat Pray Love».

Hun debuterte som regissør med den norske TV-serien «Dag» og senere flere episoder av Netflix-serien «Lillyhammer». I 2018 skrev og regisserte hun sin debutfilm «Blindsone» som har vunnet priser verden rundt. «Blindsone» er også årets norske kandidat til Nordisk råds filmpris.

– Tuva har en unik forståelse for historiefortelling og vet virkelig hvordan hun skal få frem fantastiske skuespillerprestasjoner. Vi er utrolig takknemlige for at hun har valgt Oslo Assembly, sier kreativ leder og regissør Lars Tovik. – Tuva er allerede i gang med sine første prosjekter og vi gleder oss til å se fortsettelsen.

Nytt produksjonsselskap drevet av ringrever

Produksjonsselskapet Oslo Assembly, som drives av produsent Jannecke Nordskog og Lars Tovik, er knappe seks måneder gammelt og har tilknyttet seg flere solide navn på regi.

Regissørduoen Johnsen & Mona er blant landets råeste på kombinasjonen mat, mennesker og natur. Duoen gjør det for tiden også godt utenfor landets grenser, ifølge Tovik og Nordskog.

– Svenske Stina Lüts er tidligere dokumentarist, men har virkelig funnet seg til rette innen reklamefilmens univers. Stinas filmer har en helt unik visualitet og menneskelighet. Hun har tidligere jobbet for merkevarer som Telia, IF og H&M. Dette er filmer som leverer perfekt på selskapets mantra: Emotions Eat Logic for Breakfast, sier Nordskog.

Se flere regissører og arbeider på www.osloassembly.no.