TV-aksjonen NRK tilbake til Pol

Etter en tøff byråkamp er Pol valgt som samarbeidspartner for årets TV-aksjon. Det er fjerde gang byrået får det gjeve oppdraget.

93118 ff942 original
Bakerst: Thorbjørn Ruud, Petter Bryde, Ole Jakob Bøe Skattum, Monika Augustsson, Ina Egelandsdal, Maria Nydal, Pia Lystad. Foran: Gry Larsen, Vibecke Østby, Hilde Vanvik og Guri Berndtsson Sanders.

– Arbeidet med TV-aksjonen er noe av det mest meningsfulle vi kan gjøre. Pol er et byrå der kampen for likestilling står sterkt, så det er ekstra spesielt å være med å jobbe for å gi jenter og kvinner helt grunnleggende menneskerettigheter, sier strategisk leder Monika Augustsson i Pol.

Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter, og skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 400.000 kvinner skal tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

– TV-aksjonen skal engasjere hele Norges befolkning og mobilisere tusenvis av frivillige. Det er en enorm oppgave, og CARE er glade for at Pol er med på laget. De er genuint opptatt av årets tema, og sammen skal vi bidra til at 400.000 kvinner får mulighet til å skape seg et bedre liv, sier generalsekretær Gry Larsen i CARE.

– Stolte og ydmyke

– Pol leverer både på innsikt, kunnskap og engasjement, og de er solide i sitt fag. Vi gleder oss til årets samarbeid, og til alt vi skal få til sammen med den dyktige gjengen i byrået, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Pol har vært samarbeidspartner for TV-aksjonen tre ganger tidligere, og gleder seg til å jobbe med en ny kampanje for aksjonen.

– TV-aksjonen NRK er en nasjonal dugnad som er dypt forankret i befolkningen og som engasjerer 100.000 bøssebærere. Vi er både stolte og ydmyke for tilliten, og er allerede i full gang med arbeidet, sier Augustsson i Pol.

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen NRK er blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974
  • I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober
  • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for likestilling og kvinners rettigheter
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100.000 bøssebærere Norges 2,3 millioner husstander
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere bøssebærere
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp