Tysk-østerriksk designstudio får avlegger i Oslo

Det Tysk-østerrikske designbyrået Freiland har forgrenet seg og er nå på plass i Oslo. Byrået ble etablert i Hamburg i 2001, og etter at stadig flere oppdrag kom fra internasjonale bedrifter, falt det naturlig for byrået åpne filial utenfor Tyskland.

73795 3e085 original
Eirik Søderblom leder Oslo-avleggeren av designbyrået Freiland. Foto: Walter Grønli

Kontoret i Wien åpnet i 2010, og blant designerne der var Eirik Søderblom, en nordmann med fartstid fra Norge, England og altså Østerrike.

Da Freiland så på Skandinavia, Norge og Oslo som sin neste landingsplass, var det naturlig at byråets eneste nordmann åpnet kontoret.

– Eirik er nå på plass og vil fortsatt jobbe med utenlandske bedrifter med interesser i Norge. I tillegg ønsker Freiland Oslo kontakt med norske oppdragsgivere som ønsker å utnytte nettverket til et designbyrå med forgreninger og oppdragsgivere i flere land i sentrale Europa, skriver byrået i en melding.

Freiland, som begynte med å utvikle løsninger for web, har i dag utviklet seg til å bli et fullservice designbyrå som leverer grafiske løsninger på både trykte og digitale flater. Oppdragsgiverne omfatter blant andre Diners Club, Deutsche Bahn (Tysklands NSB), Hamburg by, WienTourismus (Wiens turistbyrå), og Škoda.