Utdatert nissemann vant Sølvfisken for desember

Posten-filmen «Make Christmas Great Again», med en bitter og utkonkurrert julenisse i hovedrollen, vant den siste Sølvfisken for 2020.

Make Christmas Great Again

I fjor som i forfjor valgte Posten å se på julen med et litt skjevt blikk. I 2019 hintet de om at jomfru Maria – grunnet et postmannsbesøk – kanskje ikke var så dydig likevel. Denne gangen har Posten har gjort nissen arbeidsledig. Og bitter. Og vi vet jo alle hva som kan skje med bitre, hvite og utdaterte menn: De vil skru tiden tilbake, og lager et helvete for alle andre på Twitter.

Juryens dom lyder som følger: «Årets siste sølvfisk går til Pol og Posten's skråblikk på julen. Filmen er svært underholdende og dagsaktuell med fortellingen om nissen som en utdatert hvit mann som tyr til Twitter for å få utløp for sin frustrasjon. Posten fortsetter å befeste sin rolle i julen med en film full av morsomme og overraskende detaljer. Gratulerer med enda en desember-sølvfisk!»

Filmen er regissert av Matias & Mathias hos Bacon, med det kreative teamet bestående av tekstforfatter Rikke Sofie Jacobsen, AD Sara Hødnebø og AD Anette Bellika Finnanger. Med fra POL var også rådgiver Marius Eriksen, designer Pia Lystad, designer Thomas Eklo Skaara og prosjektleder Kristin E. B. Scheele.

Gullfisken 2020 kåres lørdag 6. februar direkte på TV 2.