Uten et hår

Se Aksel Hennie, Liv Ullmann og Marie Haagenrud i den ferske traileren til spillefilmen «I et speil, i en gåte».

12236 141b0 original

Juleforberedelsene er i full gang, men Cecilie på 13 år er alvorlig syk og tilbringer mesteparten av tiden på rommet sitt. Hun dagdrømmer om Sebastian, en spansk gutt hun forelsket seg i da hun var på ferie med familien sist sommer. Det var Cecilies første forelskelse, og hennes aller første kyss. Sebastian lovet å skrive til henne, men hun har fremdeles ikke hørt noe fra han.

En natt dukker en merkelig fyr opp på Cecilies rom: han heter Ariel og påstår at han er en engel. Han legger ut om livet og evigheten og Guds såpebobler, før han plutselig forsvinner igjen. Men han kommer tilbake, og til slutt gjør Cecilie og Ariel en avtale: hvis Cecilie forteller engelen om hvordan det er å være menneske, så skal Ariel fortelle henne om himmelens mysterier. Så mens alle andre i huset sover, lever Ariel og Cecilie sitt eget hemmelige liv.

Men vil Cecilie fortelle en engel om sitt første kyss? Og vil engelen virkelig røpe alle himmelens hemmeligheter for et lite menneske?

Manuset til filmen er skrevet av filmens regissør, Jesper W. Nielsen, og er basert på romanen «I et speil, i en gåte» av Jostein Gaarder. Produsent er Turid Øversveen i Spillefilmkompaniet 4 ½ AS.