– Utrolig moro med så mange deltakere!

Over all forventning: Hele 21 folk fra kreative bransjer i Troms og Nordland deltok da Kreativt Forum holdt kurs i markedsjus i Harstad denne uken.

87481 2ba2f original
Onsdag fikk 21 deltakere en solid innføring i sentrale rettsregler på KFs kurs i kulturbyen Harstad.

Onsdag 29. november arrangerte Kreativt Forum sitt RRA-sertifiseringskurs i Markedsjus i Nord-Norges tredje største by.

– Det var et kjempeflott kurs og så utrolig moro med så mange deltakere! Dette gikk rett og slett over all forventning, sier Jan-Roger Eriksen, daglig leder hos Chili og initiativtaker til kurssamarbeidet.

I utgangspunktet var det en gruppe fra nettopp Chili som skulle ta kurset, men det endte med at deltakere fra både fjern og nær meldte seg på.

– Opprinnelig skulle en stor gjeng fra Chili ned til Oslo for å ta kurset, men så tenkte jeg «hvorfor ikke la flere i Nord-Norge få mulighet til å være med på dette?», sier Eriksen.

Deltakerne kom både fra nord og sør, men de som virkelig kom langveisfra var et byrå fra Oslo (New Work), som kom i ens ærend for å ta kurset, noe Eriksen syntes var ekstra stas. Til stede på kurset var representanter fra Riktig Spor (Bodø), Harstad Tidende, Chili, Vizuelli, Hipp Hurra, Trollfjord (Hadsel), Neso (Svolvær), Deadline Media (Sortland/Bodø), og New Work (Oslo).

– Et kvalitetsstempel

– Vårt formål er å samle og styrke alle som arbeider med kreativ kommersiell kommunikasjon i Norge, sier Aksel Sørbye, kompetanseansvarlig i Kreativt Forum.

– Det er viktig for oss å tilby kompetansehevende aktiviteter også utenfor Oslo der flere av våre medlemmer holder til. I kombinasjon med stort engasjement fra våre medlemmer i nord, ble Harstad et naturlig sted å gjennomføre kurset. Vi håper og tror dette er starten på mange flere aktiviteter i Harstad og omegn, sier Sørbye.

Chili har flere på huset som allerede har RRA-sertifisering, men daglig leder sier at han også ønsker at nyansatte skal sitte inne med den samme kunnskapen.

– Det er et kvalitetsstempel for kundene våre, avslutter byrålederen.

Om Markedsjus (RRA)

Sertifiseringen er obligatorisk for KFs byråmedlemmer, og et kvalitetsstempel på at tilstrekkelig kompetanse innen markedsrett er på huset. Kursene arrangeres i samarbeid med Zacco Advokater og Forbrukerombudet. Her kan du lese mer om kurset og sertifisering.