Utstilling ble film

Vandreutstillingen «Beatiful Losers», som siden 2004 har turnert verden med de mest betydelige størrelsene i krysningspunktet mellom moderne kunst og gatekultur, har nå blitt dokumentarfilm.

6762 b1a60 original


«Beautiful Losers» bygget i 2004 bro mellom samtidskunsten og gatekultur, ut fra en felles kjærlighet for fenomener som skateboardmiljøet, punk, graffiti, hip hop og en utpreget gjør-det-sjæl-holdning.

Utstillingen har gått sin seiersgang siden premieren i Cincinnati, og har turnert store deler av USA i tillegg til Europa, Asia og Australia. Tidligere har det blitt gitt ut en bok i forbindelse med utstillingen, og nå er det altså også laget en dokumentarfilm.

Filmen forsøker ikke å dokumentere hver eneste kunstner og hvert eneste kunstverk, men har valgt seg ut en kjernegruppe bestående av Harmony Korine, Mike Mills, Stephen Powers, Thomas Campbell, Margaret Kilgallen, Shepard Fairey, Jo Jackson, Ed Templeton, Geoff McFetridge, Chris Johanson og Barry McGee.

Regissør er Aaron Rose, som også var medkurator på den opprinnelige utstillingen. Han hadde ønske om å dokumentere en kunstnerisk bevegelse i det den var i utvikling, og ikke i etterpåklokskapens forskjønnende lys.