Vant både jury og publikum

Erik Poppes «deUsynlige» vant i helgen prisen for beste spillefilm på den 16. Hamptons International Film Festival i USA. I tillegg vant filmen publikumsprisen.



Prisen består av leverandørtjenester og kreditter verdt over 1 million kroner ($185.000) til sammen.

Regissør Erik Poppe var til stede på prisutdeling på The Regal Cinemas i East Hamptons, New York. Han forteller at «folk ble utrolig grepet av filmen, og stilte flere spørsmål om historien, skuespillet og måten jeg forteller på. Etter visningene ble jeg også bedt om å skrive autografer. Jeg har aldri opplevd en så sterk mottagelse noen gang.»

Skryt av Baldwin Prisutdeler Alec Baldwin skrøt filmen opp i skyene på Hamptons International Filmfestival i natt, melder VG.
– Jeg så glad for at «deUsynlige» vant begge prisene. Den er helt fantastisk, sier Alec Baldwin til VG Nett . Han var spesielt imponert over skuespillerprestasjonene.

– Alt ved denne filmen er perfekt. Jeg ble helt skjelven da jeg så den. Det er noen helt fantastiske skuespillerprestasjoner i den og regien er feilfri, sier han.

Filmen er produsert av Paradox, som blant annet står bak Erik Poppes forrige film, «Hawaii Oslo» og «Fatso» (Arild Fröhlich), som har premiere førstkommende fredag. Den ble for første gang vist for både norsk og internasjonalt publikum på filmfestivalen i Haugesund i august. I Haugesund mottok filmen den økumeniske filmprisen, Andreasprisen, og fikk hederlig omtale fra filmkritikerjuryen.

«deUsynlige» er den tredje norske filmen som har deltatt i konkurranse i Hamptons, og tredje gang de norske filmene også vinner priser. Hans Petter Molands «Aberdeen» vant publikumsprisen i 2001 og «Den brysomme mannen» (Jens Lien) vant hovedprisen på 1 million kroner og fotoprisen i 2006.