Vant gull for beste bord

Scandinavian Design Group (SDG), stakk av med gull i kategorien kaldmat da Det Norske Kokkelandslaget ble olympiske mestere i Erfurt, Tyskland 20. oktober.



SDG har jobbet sammen med kokkene i mange måneder for å utvikle og perfeksjonere vinnerbordet. Grunnideen bak dekorasjonen var å vise frem et lite stykke vakker, norsk natur som dekorativt bakteppe for maten.

SDG hjalp også Kokkelandslaget vinne VM for to år siden.

«Godt Norsk» Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene ved utformingen av borddekorasjonen: «En øy med frisk putemose, sopp, tre og bær, fotografi av en vakker høsthimmel, lydopptak fra norsk natur og utmerket lysdesign» ifølge SDG selv.

Til sammen gav dette installasjonen den rette friske høstfølelsen som rammet inn Kokkelandslagets mat på en måte som åpenbart falt dommerne i smak.

Omfattende materialresearch, nøye planlegging og grundig testing ligger bak det visuelle uttrykket som bidro til å lande seieren, understreker byrået.
– SDG har gjort en kjempejobb, forteller en fornøyd Sven Erik Renaa, leder for Det Norske Kokkelandslaget.
– Vi går inn i disse konkurransene med ett mål; å vinne, og da er det klart at vi vil ha Norges beste designere med på laget.

Team fra SDG: Sigrid Pfanzelter (design), Hanne Thaulow Eidsgaard (prosjektledelse), Naja Boone (prosjektledelse).