Vant med et smell

Westerdalsstudenten Hans Christian Heyerdal vant en konkurranse om å lage reklamefilm for å få ned antall fyrverkeriulykker. Heyerdal har selv hatt en personlig opplevelse med fyrverkeri på avveie.

8092 cbdbd original


For åtte år siden fikk Westerdalsstudenten Hans Christian Heyerdal en rakett i ryggen. Boblejakka brant opp og til tross for noe dramatikk kom Heyerdal uskadet og en erfaring rikere fra opplevelsen. Han er derimot ikke alene om å ha opplevd dramatikk med fyrverkeri på nært hold.

Fjoråret var et rekordår i antall ulykker forbundet med fyrverkeribruk, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap henvendte seg derfor til publikum for hjelp til å lage en film som skulle nå spesielt de unge fyrverkeribrukerne. De utlyste manuskonkurransen «Kort lunte».
– Vi så etter den beste ideen blant de 55 bidragene som kom inn. Hans Christians manus sto ut fordi det var så enkelt og stemningsfullt, samtidig som det fikk budskapet fram, sier avdelingsleder i DSB, Siri Hagehaugen til Dagsavisen.

Glad vinner Heyerdal selv holder seg langt unna fyrverkeri siden den dramatiske hendelsen for noen år siden, og er svært glad for å ha vunnet manuskonkurransen.
– Nå kan jeg endelig fortelle familien og vennene at jeg har vunnet! Pengene er bare en bonus, jeg er veldig engasjert i reklame og i sikker bruk av fyrverkeri, sier en glad vinner til Dagsavisen.

Reklamefilmen skal gå på MTV hver dag fram til nyttårsaften.